Ako ovo uradite sjutra ćete imati utisak da vam dan traje duže
Foto: Pixabay.com

Vrijeme veoma vrijedan resurs

Ako ovo uradite sjutra ćete imati utisak da vam dan traje duže

Ekspert za organizaciju vremena Laura Vanderkam kune se u podijeljeno vrijeme, a poruka koju je poslala svima u njenoj novoj knjizi jeste da je vrijeme veoma vrijedan resurs kojim raspolažemo.

Novac dođe i ode, pa opet dođe; reputacija se gradi, kvari pa opet gradi, ali vreme kada jednom prođe ne može da se vrati. Laura je objasnila da se tajna krije u određenim stvarima koje radimo sada, a koje predstavljaju ulaganje u budućnost. Ova ulaganja vremena se isplaćuju uvijek iznova i iznova, kao što vlasnici akcija dobijaju dividendu s vremena na vrijeme.

Danas gradimo i ulažemo kako bismo imali više vremena sjutra. Ono što nam je teško da uradimo danas uz praksu će biti lakše da se uradi sjutra, a ta efikasnost daje nam više vremena. Ako biste stalno izvodili neku napornu radnju koju morate da radite iz dana u dan, mjesecima, čak i godinama, vrijeme da to uradite polako bi se smanjivalo, a Laura je rekla da je uz pomoć ovog metoda uspjela da uštedi vrijeme koja joj je dozvolilo da pronađe još jedan posao.

Ovo nije neko revolucionarno otkriće. Kad malo bolje razmislite ima smisla da ulaganjem vremena u ono što nam je važno, štedimo vrijeme za neke druge aktivnosti. Mali broj nas ovo radi jer želimo sve odmah i sad. Ne želimo da se sada opterećujemo nekim stvarima kako bismo uštedeli par sati koje ćemo moći da potrošimo 2023. godine.

Ljepota ovoga je u tome da ulažemo u budućnost, zarad nekog budućeg uspjeha. Ukoliko počnete već sada da praktikujete ovaj metod, bićete zahvalni sebi samima u budućnosti, piše telegraf.rs.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.