Evo zbog čega ne treba da pijete vodu za vrijeme obroka
Ilustracija

Evo zbog čega ne treba da pijete vodu za vrijeme obroka

Stručnjaci kažu da ispijanje vode u toku jela može loše da utiče na zdravlje.

Čaša vode uz obrok može zdravjlu da nanese više štete nego koristi, tvrde stručnjaci. Previše tečnosti unijete uz hranu može da izazove nadimanje, da ometa varenje i spriječi pravilnu apsorpciju hranljivih materija.

To znači da ne bi trebalo da pijete vodu najmanje 30 do 60 minuta prije jela. Ukoliko ste baš žedni, pijte manje gutljaje vode. Veliki gutljaji i mnogo vode za vrijeme jela mogu razblažiti želudačnu kisjelinu koja je veoma važna za pravilno varenje hrane.

Zato, ukoliko želite da poboljšate i ubrzate varenje, trebalo bi dobro da žvaćete hranu i jedete sporije. Tako će se stvoriti povoljna sredina za razlaganje i varenje hrane, a vaš organizam će apsorbovati sve hranljive materije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.