Zoran Lutovac novi predsjednik Demokratske stranke
Zoran Lutovac

Bivši ambasador Srbije u CG

Zoran Lutovac novi predsjednik Demokratske stranke

Zoran Lutovac izabran je danas za novog predsjednika Demokratske stranke.

Lutovac je i bivši ambasador Srbije u Crnoj Gori.

Većinom od 1.230 prisutnih delegata, Lutovac je na izbornoj skupštini u Centru "Sava" u Beogradu pobijedio preostale kandidate za predsjednika stranke, Gordanu Čomić i Branislava Lečića, nezvanično saznaje agencija Beta..

Pored kandidata za predsjednika stranke, delegati su na današnoj izbornoj skupštini glasali i za pet potpredsjednika, predsjednika Političkog savjeta, članove stalnog sastava Glavnog i Nadzornog odbora, kao i za članove Statutarne komisije.

Izbori u Demokratskoj stranci su uslijedili pošto je predsjednik DS Dragan Šutanovac podnio ostavku poslije loših izbornih rezultata na beogradskim izborima u martu ove godine na kojima su demokrate osvojile svega 2,25 odsto glasova izašlih birača.

Šutanovac je za predsjednika DS izabran na neposrednim izborima 2016. dok su današnji izbori održani po delegatskom sistemu, što se objašnjava najčešće finansijskim i tehničkim razlozima jer je većina članova tražila da se stranački izbori održe što prije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.