Saslušano više svjedoka povodom incidenta na Koniku
Foto:Facebook

Izvršeno medicinsko vještačenje

Saslušano više svjedoka povodom incidenta na Koniku

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet i saslušalo sedam svjedoka povodom incidenta u podgoričkom naselju Konik u kojem su, navodno, aktivisti Demokratske partije socijalista (DPS) predvođeni Erom Škrijeljom tokom izbornog dana napali aktiviste koalicije “Za 21. vijek” i tom prilikom nanijeli teške fizičke povrede kandidatu za odbornika Lazaru Preleviću.

"Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici je nakon što je iz medija saznalo za navedeni incident, odmah, samoinicijativno, formiralo predmet i policiji dalo obavezujuća uputstva. U pokrenutom izviđajnom postupku, do sada je saslušano sedam svjedoka i izvršeno je medicinsko vještačenje. Prikupljaju se dokazi, u cilju rasvjetljavanja predmetnog događaja”, saopšteno je Vijestima u odgovoru na pitanje šta je Tužilaštvo preduzelo povodom incidenta u kojem je Škrijelj nanio povrede Preleviću, kao i povodom prijetnji koje je tokom tog dana opozicionim aktivistima uputio Marko Janković, takođe na Koniku.

Iz Uprave policije tom listu su kazali da je od Škrijelja uzeta izjava iste večeri.

 "Rad na ovom predmetu je u toku u smislu identifikovanja ostalih lica koja su učestvovala u događaju odnosno fizičkom napadu. Policijski službenici sve mjere i radnje u ovom kao i u drugim slučajevima preduzimaju u komunikaciji i po nalogu nadležnog tužioca", kazali su Vijestima iz policije.

Škrijelj je, u međuvremenu kako navodi list napuštao Crnu Goru i prisustvovao fudbalskom meču između Bosne i Hercegovine i Crne Gore odigranom u Zenici, što je objavljeno na njegovom profilu na Fejsbuku.

Prema navodima koalicije "Za 21. vijek", kandidati za odbornike Luka Rakčević, Lazar Prelević, Zoran Mikić i Janko Krstović su, zajedno sa drugim aktivistima otrkili i snimali punkt DPS-a, u kome su aktivisti te partije kupovali lične karte, kada se, kako navode pojavilo nekoliko automobila sa zatamnjenim staklima i bez registracija, iz kojih je izašlo nekoliko desetina aktivista DPS–a koji su prvo započeli verbalni, a zatim i fizički obračun sa kandidatima za odbornike koalicije “Za 21. vijek”.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.