Crna Gora sjutra protiv Slovenije:Tumbaković očekuje dobar rezultat
Foto: AA

Crna Gora sjutra protiv Slovenije:Tumbaković očekuje dobar rezultat

Crna Gora i Slovenija odigraće sjutra u Podgorici prijateljski meč, u kome će selekcija Crne Gore tražiti pobjedu i prekid serije bez pobjeda u prijateljskim mečevima koja traje više od četiri godine. Selektor Ljubiša Tumbaković ipak poručuje da nije zabrinut zbog toga, a za sjutra najavljuje da će šansu dobiti igrači koji su nisu imali mnogo prostora do sada.

Posljednju pobjedu u prijateljskim susretima Crna Gora je ostvarila protiv Gane, u Podgorici, prije četiri godine. Selektor „sokolova“ Ljubiša Tumbaković kazao je na današnjoj konferenciji za novinare da ne samo da nije zabrinut što crnogorska reprezentacija odavno nije pobijedila prijateljsku utakmicu, već je, uz osmjeh, naglasio da mu prija podatak da se na trijumf čeka više od četiri godine. 

„Drago mi je što čujem da je nismo pobijedili toliko dugo, jer sam mislio da samo ja nisam dobio prijateljski meč“, kazao je Tumbaković.

Duel sa Slovenijom u Podgorici je prilika da se prekine ta negativna serija.

„Važna je utakmica da stvorimo lijepu atmosferu za septembar. Bićemo jači tada, ali dobar rezultat uvijek stvara dobar ambijent", kazao je Tumbaković.

I Slovenija je, kaže selektor, u sličnoj situaciji kao i Crna Gora.

„I oni su bez nekoliko igrača. Tu smo ravnopravni, a mi ćemo imati prednost publike u želji da ostvarimo rezultat. Prošle godine u junu smo pobijedili Jermeniju, u takmičarskom meču, hajde sada da u ovom mjesecu slavimo i u prijateljskom duelu“, poručio je Tumbaković.

tumbakovic

Ljubiša Tumbaković, foto:AA

Neće biti lako, jer je Slovenija tim koji je Tumbaković uporedio sa vojskom.

„Oni su napravili izuzetne sportske rezultate – imaju jaku košarku, rukomet, pojedinačne sportove, ali i fudbal. Liga im je sve jača, dobro rade sa mladim igračima, reprezentacija je učestvovala na velikim takmičenjima. Imaju izraženu disciplinu i borbenost. Oni su vojska, nemaju kreativnost kao ostali sa ovih prostora i tu će dimenziju da pokažu i sa nama. Mi možda želimo sve na talenat, ali ne može sve ni na talenat“, naglasio je Tumbaković.

Što se tiče sastava, Tumbaković je najavio da će Marušić i Vešović biti u sastavu, uprkos povredama, ali je pitanje koliko mogu da pruže. Šansu će ponovo dobiti momci koji nisu do sada imali značajniju ulogu, a koji su, složio se Tumbaković, u meču sa BiH pokazali da imaju grč i tremu kada nastupaju za nacionalni tim.

„Osjetilo se to kod pojedinaca, a kod kvalitetnih igrača trema se vremenom ublaži i nestane. Kada igrače koje smo pozvali pratimo kroz proces treninga onda shvatimo da su zaslužili da budu tu gdje su“, zaključio je Tumbaković.

Ofanzivni vezista Marko Janković kazao je da će utakmica sa Slovenijom iako prijateljska imati takmičarski duh.

"Želimo da pobijedimo pred našim navijačima. Nekoliko bitnih igrača propstiće meč, ali tu je nova grupa igrača koja će probati da se nametne selektoru i pokaže mu da može da računa na njih. Tu su i igrači koji su od ranije u reprezentaciji i na njima je obaveza i zadatak da pokažu zašto imaju takav status", kazao je Janković.

On je siguran da će igrači uz dobar ambijent na tribinama dati sve od sebe da ostvere pobjedu.

"Uvjeren sam da kada igramo za reprezentaciju motiva ne fali. Samo igranje je veliki podstrek za sve nas i obaveza. Siguran sam da ćemo dati svoj makimum", kazao je Janković.

On smatra da Slovenija ima sjajnu reprezentaciju, sa dobrim pojedincima.

"To su fudbaleri sličnog mentaliteta Austrijancima i Nijemcima, siguran sam da će oni maksimalno ozbiljno shvatiti meč u Podgorici. Moramo dobro da se spremimo, da ih shvatimo maksimalno ozbiljno jer je nas čeka težak meč", kazao je Janković. 

Crna Gora i Slovenija drugi put sastaće se u Podgorici. Prvi međusobni duel, 22. avgusta 2007. godine, završen je bez pobjednika, 1:1

Utakmica pod Goricom na programu je sjutra u 20.15 časova. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.