Vučić fudbalerima: Ako osvojite Mundijal, rekordna nagrada svih vremena
Foto: AA

Vučić fudbalerima: Ako osvojite Mundijal, rekordna nagrada svih vremena

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, tokom prijema fudbalske reprezentacije Srbije pred Mundijal u Rusiji, da će ekipa dobiti nagrade i to za prvo mjesto deset miliona eura, za srebro pet miliona eura, a ukoliko prođu u grupu 500.000 eura.

Vučić je na konferenciji za novinare u Predsjedništvu Srbije u Beogradu, nakon prijema fudbalske reprezentacije Srbije pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji zahvalio "marljivim momcima koji vole Srbiju i koji se bore za svoju zemlju",prenosi Anadolija.

"Što se tiče nagrada, one su rekordne. Ovlašćen sam da saopštim da ukoliko naši momci osvoje prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu, da će biti apsolutno rekordna nagrada svih vremena - deset miliona eura. Ukoliko osvoje srebrnu medalju pet miliona eura, a da će ukoliko prođu u grupu imati 500.000 eura i da ne nabrajam dalje", rekao je.

Kako je objasnio, ne misli da je za njih to novac koji je presudan, ali da je Srbija željela da im pokaže koliko je to važno za zemlju. On je njima poželio mnogo uspjeha u Rusiji i rekao im da će cijela Srbija, svaki njen građanin svim srcem da ih bodri i da od njih očekuje odlične rezultate.

"Vjerujem u vašu snagu, timski duh, borbenost, znanje... Hvala vam što volite našu zemlju i što se za nju borite", kazao je.

On je prognozirao i da će mnogi da se iznenade rezultatom.

"A podrazumijeva se da reprezentaciju Švajcarske ubjedljivo pobijedite", zaključio je.

2018060123067750334263769Web

Selektor Fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kazao je da smatra da je ovo prvi put da je neko nešto obećao, a da je to i ispunio.

"Bio sam u prilici prije par dana sedim u društvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji mi je tada obećao pomoć, koju smo dobili za svega par dana. Izdvojiti stvar iz budžeta za sportsku stvar u ovoj situaciji je velika stvar", rekao je.

On je kazao i da će njegov tim "uraditi sve da ne pokleknu i predstave Srbiju na pravi način".

Kapiten Aleksandar Kolarov kazao je da je i tokom kvalifikacija Vučić bio uz njih, zahvalivši mu na to. 

"Htio bih još da kažem da idemo na Svjetsko prvenstvo, da smo napravili sjajan rezultat, ali kad smo već došli na to takmičenje, nećemo biti kao turisti tamo", naveo je.

On je izrazio "duboko uvjerenje" da ekipu od trenutnih 27 osoba čine kvalitetni ljudi.

Kolarov je pozvao predsjednika Srbije da posjeti njihov kamp u Rusiji.

Srbija će igrati u grupi "E" protiv Kostarike, Švajcarske i Brazila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji od 14. juna do 15. jula.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.