Rasvijetljeno ubistvo Ukrajinke u Kotoru, raspisana potjernica za Stanovićem
Anastasija i Arsenije

Intenzivno se traga za njim

Rasvijetljeno ubistvo Ukrajinke u Kotoru, raspisana potjernica za Stanovićem

Policija je rasvijetlila ubistvo Ukrajinke Anastasije Lašmanove(30) koje se dogodilo u kotorskom naselju Dobrota 11.maja ove godine i nadležnom tužiocu podnijela dopunu krivične prijave protiv Arsenija Stanovića(22) iz Kotora zbog osnovane sumnje da je izvršio ovo djelo.

Za Stanovićem koji je u ranijem periodu bio u dugogodišnjoj emotivnoj vezi sa Lašmanovom, a koji je od dana izvršenja krivičnog djela nedostupan raspisana je i potjernica.

"Policijsko – tužilačke aktivnosti, sprovedene od dana izvršenja teškog ubistva, kao i materijalni dokazi koji su izvedeni, ukazuju na sumnju da je A.S. 11.05.2018. došao u stan koji je A.L. iznajmljivala u mjestu Dobrota u Kotoru, nakon čega ju je tog dana u jutarnjim časovima na svirep način lišio života, zadajući joj oštrim predmetom više ubodnih rana u predjelu glave i tijela kao i jak udarac mehaničkim oruđem u predjelu potiljačnog dijela glave. Nakon što je, kako se sumnja, izvršio krivično djelo, A.S. se udaljio sa lica mjesta i od toga dana je nedostupan i za njim se intenzivno traga", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije podsjećaju i da je na licu mjesta izvršen uviđaj kojim je rukovodio državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, uz učešće službenika Odjeljenja bezbjednosti Kotor i Forenzičkog centra.

"Prilikom vršenja uviđaja izuzet je veliki broj predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela i oni su bili predmet odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru.

Preduzimajući mjere i radnje na rasvetljavanju ovog krivičnog djela, službenici Odjeljenja bezbjednosti Kotor su preduzeli niz radnji u sadejstvu sa službenicima Centra bezbjednosti Herceg Novi i Centrom bezbjednosti Podgorica, a sve u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije. Policijski službenici su između ostalog izvršili analizu telekomunikacinog saobraćaja, analizu izuzetih video nadzora, sproveli određeni broj kriminalističkih obrada lica, prikupili veći broj obavještenja od građana, izvršili provjere operativnih podataka i izvršili određeni broj pretresa objekata i vozila kojom prilikom su izuzeti određeni predmeti i tragovi za koje se sumnjalo da imaju veze sa izvršenjem predmetnog krivičnog djela", saopšteno je iz policije.

Na osnovu svih sprovedenih aktivnosti u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici, obezbijeđeni su određeni materijalni i personalni dokazi, koji ukazuju na osnovanu sumnju da je Stanović izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret, kažu iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.