Studenti pozvali Erdogana na  doručak: Ako vam je čaj spreman, dolazim
Foto:Anadolija

Studenti pozvali Erdogana na doručak: Ako vam je čaj spreman, dolazim

Nakon poziva koji je student uputio preko društvenih mreža, turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan iznenadio je studente u studentskom domu u Ankari, pridruživši im se na sehuru, jelu pri samom kraju noći prije početka muslimanskog posta.

Nakon poruke studenta putem Twittera "Poštovani predsjedniče, kada bismo vas mogli ugostiti na sehuru u našem domu Husejin Gazi?", na što je Erdogan odgovorio: "Ako vam je čaj spreman, dolazim".

Po dolasku pred studentski dom, Erdogana je dočekao Gungor Atak, student Stomatološkog fakulteta na Univerzitetu Ankara Jildirim Bejazit, koji je turskom predsjedniku i uputio poruku putem Twittera, javlja turska agencija Anadolija.

2018060123067259734255742Web

Tokom sehura u kantini studentskog doma Erdogan je razgovarao sa studentima, a mnogi od njih su ovu priliku iskoristili te zabilježili zajedničku fotogarfiju.

U kratkom obraćanju nakon sehura, Erdogan je svim studentima poželio mnogo sreće i uspjeha u obrazovanju, ali isto tako i u budućnosti.

Na Twitter profilu turskog predsjednika Erodgana emitovan je i prenos uživo susreta s studentima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.