Evropska agenda mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlasti
Sa sastanka

Marković obišao Kancelaruju za evropske integracije

Evropska agenda mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlasti

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas Kancelariju za evropske integracije i u razgovoru sa glavnim pregovaračem Crne Gore i Evropske unije Aleksandrom Drljevićem i njegovim zamjenicima Ivanom Glišević-Đurović i Miodragom Radovićem rekao da očekuje redovan i efikasan monitoring realizacije naših obaveza u cilju daljeg unapređenja procesa evropske integracije prije svega odgovornijim odnosim različitih segmenata vlasti.

„Naša ključna politika je podizanje kvaliteta procesa integracije u EU. Treba dovesti reforme do kraja. Pred vama je ozbiljan posao“ – rekao je predsjednik Vlade.

Ukazavši na potrebu efikasne koordinacije Kancelarije glavnog pregovarača i svih segmenata javne uprave Premijer je rekao da realizacija naših obaveza iz evropske agende mora biti neupitni prioritet svih segmenata vlasti kako bi proces integracije Crne Gore u Evropsku uniju bio uspješno realizovan u predviđenom roku, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Na sastanku je analiziran integracioni proces.

Zaključeno je da Crna Gora uspješno odgovara na izazove ali je ocjenjeno da je potrebno napraviti snažne iskorake kako u pogledu vremenskog okvira tako i u vezi sa kvalitetom samog procesa, za šta nova pregovaračka struktura predstavlja dobru osnovu.

Sastanku je prisustvovala i ministarka javne uprave Suzana Pribilović.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.