Centar za neonatologiju dobio pulsni oksimetar
Aparat neophodan prilikom transporta novorođenčadi

Donaciju obezbijedila ,,Domaća trgovina"

Centar za neonatologiju dobio pulsni oksimetar

Klinični Centar Crne Gore putem donacije obezbijedio je za potrebe Centra za neonatologiju pulsni oksimetar sa jednokratnim neonatalnim senzorom. Aparat koji brzo i neagresivno mjeri stanje arterijske krvi kiseonikom neophodan je prilikom transporta novorođenčadi sa odjeljenja neonatologije u druge medicinske centre.

Donaciju aparata je obezbijedila ,,Domaća trgovina" lanac Aroma marketa i Konto diskonta, kao dio društveno odgovornog programa kompanije.

„Iako Centar za neonatologiju ima više pulsnih oksimetara i monitora, donirani pulsni oksimetar je jedini, koji se može koristiti u uslovima transporta. Medicinske ekipe Centra, transportuje visokorizičnu novorođenčad za Beograd, na dalju dijagnostiku i liječenje, a transport se obavlja i unutar Crne Gore (transport 'ka Centru' iz svih porodilišta). Transportni pulsni oksimetar će omogućiti, da u svakom momentu, ljekar i sestra prate vitalne parametre (pulsnu saturaciju, srčanu frekvencu) novorođenčeta i da, ukoliko je potrebno, na vrijeme odreaguju“, saopštila je Lidija Banjac, načelnica Centra za neonatologiju KCCG.  

Aparat će, kako je kazala, transport teško bolesne i ugrožene novorođenčadi, učiniti lakšim i komfornijim. Osoblje Centra za neonatologiju zahvalno je na pomenutoj donaciji i nada se da će ova društveno-odgovorna akcija kompanije “Domaća trgovina” poslužiti za primjer.

 „Svaki dan se susrijećemo sa mnogim izazovima i ubrzanim načinom života pa često zaboravljamo koliko je zdravlje bitno. Istina je da se osvrnemo i zastanemo tek kada naiđemo na određene zdravstvene tegobe. Posebno smo senzibilni kada su djeca u pitanju. Važno je brinuti o njima i pomoći koliko je moguće. Zahvalni smo medicinskom osoblju Centra za neonatologiju što predano brinu o našim mališanima i vjerujemo da će im oksimetar omogućiti sigurniji transport u druge zdravstvene centre“, kazali su iz kompanije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.