Djevojka traži pola miliona eura jer su je zamijenili u porodilištu
ilustracija

Prije 20 godina

Djevojka traži pola miliona eura jer su je zamijenili u porodilištu

Osnovni sud u Herceg Novom uskoro će, nakon tri godine čekanja, postupiti po tužbi koju je jedna djevojka sa primorja pokrenula jer su je prije 20 godina zamijenili u porodilištu.

Kompletan postupak će biti tajan, a kako nezvanično saznaje Dan, ona će od države tražiti naknadu štete od oko pola miliona eura.

Medicinskom pretragom jedna porodica sa primorja slučajno je otkrila da je prije 20 godina njihova beba zamijenjena u porodilištu kotorske Opšte bolnice.

Nakon šokantnog otkrića, utvrđeno je da je njihovo dijete raslo u familiji koja, takođe, živi na primorju. Ovaj slučaj na kraju je završio na sudu.

Sudski postupak je pokrenula jedna od zamijenjenih djevojaka.

Predsjednica hercegnovskog suda Zorica Dabetić potvrdila je juče za „Dan“ da je pred tom institucijom još 2015. godine pokrenut postupak zbog zamjene beba u porodilištu bolnice u Kotoru. Predmet još nije raspoređen na suđenje, ali to će biti urađeno u skorije vrijeme.

Zastupnik države u ovom sporu Ivanka Jovančević kazala je da je za sada postupak pokrenula samo jedna porodica, odnosno zamijenjeno dijete.

Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.