LP Kotor: Hitno riješiti sanaciju bazena
LPCG

LP Kotor: Hitno riješiti sanaciju bazena

Rješavanje pitanja završetka sanacije bazena i izgradnje sportske dvorane je pitanje od velike važnosti za Kotor a nedavno su održani mirni protesti više stotina građana ispred zatvorenog bazena „Niška Bućin“ u organizaciji VK Primorac, VA Cattaro i navijačke skupine „Beštije“, a u najavi su i novi opravdani protesti, saopštio je Vido Drašković, predsjednik Opštinskog odbora Liberalne partije Kotor.

"Zbog ozbiljnosti poslaničkog pitanja poslanika Liberalne partije Andrije Popovića koji je insistirao da se poštuje Poslovnik Skupštine Crne Gore i da na pitanje odgovori, najodgovorniji, ministar održivog razvoja i turizima u Vladi Crne Gore Pavle Radulović i nije prihvatio da  na poslaničko pitanje odgovaraju ovlašćene predstavnice Vlade, posebna sjednica Skupštine Crne Gore će se nastaviti, a pitanje glasi: „Što preduzima Ministarstvo održivog razvoja i turizma, preko Direkcije javnih radova da se konačno sanira zatvoreni bazen u Kotoru, koji je u fazi rekonstrukcije i van funkcije preko godinu dana, čime se velika šteta, između ostalih, nanosi crnogorskom i svjetskom vaterpolu. Poznato je da je kotorska škola vaterpola, decenijama, jedna od najcjenjenijih u svijetu, njeni asovi su donijeli Crnoj Gori preko 30 medalja sa najviših takmičenja:Olimijskih,Svjetskih i Evropskih prvenstava,VK Primorac je bio evropski šampion a VA Cattaro pobjednik LEN Kupa. Kada se planira stavljanje u funkciju zatvorenog bazena ali i sportske dvorane, koju solidarno već 8 godina grade Vlada i Opština Kotor a novi izvođač radova je 2014. g. uveden u posao sa rokom završetka radova od 18 mjeseci?“", kazao je Drašković.

Zbog ovakve situacije kako je kazao, preko 400 dječaka i djevojčica primorani su da iz Kotora na treninge putuju u susjedne gradove. Ukoliko ne dođe do hitne reakcije nadležnih, Kotoru prijeti opasnost da ostane bez vaterpolo i plivačkog sporta, a djeca će biti uskraćena za sportska nadmetanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.