Krivična protiv policajca: Stranim državljanima produžavao boravak u CG na nezakonit način
Ilustracija

Zloupotreba službenog položaja

Krivična protiv policajca: Stranim državljanima produžavao boravak u CG na nezakonit način

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta podnijeli su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom krivičnu prijavu protiv policijskog službenika R.M, starijeg policajca I klase, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

"Osnovano se sumnja da je R.M, dok je radio na dva granična prelaza, u dva navrata – jednom u noći između 23. i 24. aprila 2016. i drugi put 30. oktobra 2017. godine, više puta, protivravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, u aplikaciju o graničnim evidencijama unio netačne podatke koji su se odnosili na to da su izvjesni državljani jedne zemlje ušli i izašli iz Crne Gore, iako ta lica nisu prelazila granicu Crne Gore u tom periodu već su sve vrijeme boravila na našoj teritoriji, a sve u cilju da bi im omogućio produženje boravka na teritoriji Crne Gore protivno propisima koji se odnose na boravak lica u našoj državi", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Krivična prijava protiv R.M. je, shodno konsultacijama sa tužiocem, podnijeta u redovnom postupku.

Kako je saopšteno slijede mjere i radnje iz nadležnosti Uprave policije koje se odnose na utvrđivanje eventualne disciplinske odgovornosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.