Islamska država preuzela odgovornost za napad u Liježu u Belgiji
Foto: Ilustracija

Napadač ubijen nakon napada

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Liježu u Belgiji

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u Liježu u Belgiji, u kome su ubijene tri osobe, prenosi Amak, agencija za propagandu te terorističke organizacije.

"Počinilac napada u gradu Liježu u Belgiji je vojnik Islamske države", navela je ta grupa u saopštenju. 

Kako se navodi, on je sproveo napad kao odgovor na pozive ekstremista da napadaju zemlje međunarodne koalicije, predvođene SAD, koje se bore protiv Islamske države u Siriji, piše AP a prenosi Beta.

Napadač je idnetifikovan kao Bendžamen Erman, 31, zatvorenik na dvodnevnom odsustvu iz zatvora, koji se, kako se vjeruje, radikalizovao u zatvoru. Ubijen je u okršaju s policijom poslije napada.

Belgijsko tužilaštvo je navelo da prvi elementi istrage ukazuju da bi moglo da se radi o terorističkom napadu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.