Pružaće ekspertsku pomoć nadležnom radnom tijelu Skupštine Crne Gore

Darmanović sa Vigeninom

Pružaće ekspertsku pomoć nadležnom radnom tijelu Skupštine Crne Gore

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović razgovarao je danas sa delegacijom Odbora za evropske poslove i kontrolu evropskih fondova Narodnog sobranja Republike Bugarske koju je predvodio predsjednik odbora Kristian Vigenin.

Darmanović je zahvalio za kontinuiranu podršku Bugarske našoj državi tokom integracionih procesa i naglasio važnost nedavno održanog Samita u Sofiji za države Zapadnog Balkana i njihovog članstva u EU.

"Na toj liniji je kazao da usvajanje Deklaracije, u kojoj je ponovljena nedvosmislena podrška evropskoj perspektivi Regiona, kao i raspored budućih predsjedavanja Savjetom EU u čijem fokusu će, takođe, biti proširenje Unije na Zapadni Balkan, predstavljaju dodatan podstrek za sprovođenje unutrašnjih reformi i brže ispunjavanje standarda za članstvo", navodi se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova.

Predsjednik Odbora za evropske poslove i kontrolu evropskih fondova Vigenin je pohvalio rezultate koje Crna Gora ostvaruje tokom pregovaračkog procesa sa EU i ponovio da je predvodnik evropske integracije u Regionu.

"Naglasio je će Odbor za evropske poslove i kontrolu evropskih fondova parlamenta Bugarske nastaviti da pruža ekspertsku pomoć nadležnom radnom tijelu Skupštine Crne Gore. Govoreći o integraciji Zapadnog Balkana u EU, Vigenin je naglasio značaj boljeg infrastrukturnog povezivanja, kako država regiona međusobno, tako i sa EU", saopšteno je.

Sagovornici su ocijenili da su politički odnosi dvije države odlični, te da postoji prostor za intenziviranje saradnje u brojnim oblastima sa akcentom na ekonomsku saradnju.

Razmijenjena su mišljenja i o aktuelnim političkim temama i ukazano na ulogu i značaj Parlamenta u procesu dalje demokratizacije društva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.