URA Nikšić: Tužilaštvo da ispita Finansijski plan Nacionalne turističke organizacije
Goran Šućur

URA Nikšić: Tužilaštvo da ispita Finansijski plan Nacionalne turističke organizacije

Potpredsjednik odbora URA Nikšić Goran Šućur saopštio je da sumnjaju da je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) počinila malverzacije prilikom izrade sajta montenegro.travel kao i obuku za korišćenje istog.

"Za izradu planiralo se izdvajanje od 100.000 eura. Odluku o usvajanju Finasijskog plana potpisao je predsjednik Izvršnog odbora NTOCG Branimir Gvozdenović. U Finansijskom planu za 2017. godinu za potrebe redizajna web portala u smislu tehnoloških inovacija i generisanja novog sadržaja, planirana su sredstva od 96.000 eura. Odluku o usvajanju ovog plana potpisuje predsjednik izvršnog odbora NTOCG  Predrag Jelušić, tako da u ukupnom zbiru dolazimo do sume od 196.000 eura. Međutim, nemajući mogućnost uvida u završni račun postoji mogućnost da su sredstva iz 2016. godine prebačena u finasijski plan za 2017. godinu, pa se postavlja pitanje da li je za redizajn sajta bilo potrebno 100.000 ili 196.000 eura", navodi se u saopštenju Šućura.

Dodaje se da je URA Nikšić došla do podataka da je redizajn radila kompanija iz Srbije "Creative Web" koja u zvaničnom cjenovniku za ovu uskugu navodi 500 eura. 

"U dokumentu NTOCG navodi se i da je u izradi sajta učestovala firma "GlobalSo", koja se bavi fotografisanjem i snimanjem, a na sajtu su korišćene slike sa Gugla, tačnije slike Luke Bar sa portala “ekonomist.me”  koje su na ovom sajtu objavljene 2013. godine, kao i slike sa portala “barinfo.me”. Uzimajući u obzir da je za održavanja sajta za period od 2 godine potrebno izdvojiti maksimalno oko 1500 e, dolazimo do razlike od minimum 98.000 e. Na osnovu ovih podataka  možemo zaključiti da se radi o još jednoj DPS malverzaciji", saopštio je Šućur.

"Ovo sigurno nije rezultat neznanja, već namjera da se neko na klasični način ugradi", dodaje on.

URA Nikšić poziva direktora NTOCG, kao i ministra turizma Pavla Radulovića, da građanima objasne šta se desilo sa preostalim novcem. 

"U čijem je džepu završio, kao i da stave na uvid završni račun kao i izvještaj o sprovedenim javnim nabavkama. Nadamo se da će i državni tužilac, na osnovu ovih podataka, pokrenuti istragu", zaključuje Šućur. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.