Nikšićanin prilikom hapšenja zadobio povrede, htio da puca na policiju?
Foto:Uprava policije

Osumnjičen za pljačku kladionice, oduzet pištolj, kokain...

Nikšićanin prilikom hapšenja zadobio povrede, htio da puca na policiju?

Nikšićanin Ivan Todorović (37) uhapšen je zbog sumnje da je opljačkao kladionicu "Lutrija Crne Gore“ u aprilu ove godine.

Prilikom hapšenja, Todorović je pokušao da pobjegne te izvukao pištolj koji je nosio za pojasom, ali je uz upotrebu sredstava prinude savladan i razoružan od strane policijskih službenika.

On je, prema informacijama iz Uprave policije, uhapšen 28. maja oko 22,40h a potraživao se zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo razbojništvo,9. aprila na štetu kladionice „Lutrija Crne Gore“,  kojom prilikom je, kako se sumnja, otuđio novac u iznosu od 2000 eura.

"Prilikom lišavanja slobode, I.T. je, sumnja se, pokušao da se da u bjekstvo i tom prilikom izvukao pištolj koji mu se nalazio za pojasom. Brzom i efikasnom akcijom nikšičke policije, upotrebom sredstava prinude, savladan je otpor ovog lica i on je razoružan i lišen slobode.  I.T. je ovom prilikom zadobio tjelesne povrede, koje su shodno zakonskoj proceduri  konstatovane od strane dežurnog ljekara Medicinskog centra Nikšić", kaže se u policijskom saopštenju.

Policajci su kod njega, osim pištolja marke „Mauzer“ kalibra 7,65 mm sa municijom odgovarajućeg kalibra, oduzeli i prigušivač za ovaj pištolj, pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine 5,5 grama, par rukavica, kriptovani mobilni telefon marke Blackberry kao i jedan kačket plave boje.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici i državni tužilac u ODT u Nikšiću, koji su naložili da se I.T. liši slobode zbog osnovane sumnje da je počinio KD razbojništvo zbog kojeg se i potraživao, kao i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. U odnosu na ostale predmete koji su pronađeni i oduzeti od osumnjičenog, nadležni tužilac će se naknadno izjasniti", naveli su iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.