Poskupljenje goriva za sada neće izazvati povećenja cijena usluga i proizvoda
ilustracija

Udar na poslovanje

Poskupljenje goriva za sada neće izazvati povećenja cijena usluga i proizvoda

Najnovije poskupljenje goriva neće za sada izazvati povećenja cijena usluga i proizvoda, ali predstavlja veliki udar na poslovanje kompanija, posebno onih koje se bave prevozom, saopštili su Pobjedi predstavnici autotransportnih preduzeća, pekara, mljekara i trgovačkih lanaca.

Sve vrste goriva od juče su poskupile tri do sedam centi na 1,41 i 1,44 eura za litar eurosupera 95, odnosno 98, 1,3 eura za eurodizel i 1,26 eura za lož ulje.

U ponedjeljak, dan pred poskupljenje goriva, zabilježene su velike gužve na benzinskim stanicama. Predsjednik Udruženja prevoznika Crne Gore Veselin Salamadija naveo je da za sada nemaju najave prevoznika da će povećavati cijene.

”Očekujem da prevoznici ni pri ovoj cijeni goriva neće povećati cijene prevoza u narednih 15 dana do sljedećeg određivanja cijena. Ali ako nastave da rastu, neminovno će poskupiti prevoz”,  kazao je Salamadija i istakao da će pri svakom sljedećem poskupljenju goriva prevoznici biti prinuđeni da povećaju cijene da bi sačuvali goli opstanak na tržištu.

pgprevoz

Ukoliko cijene goriva nastave da rastu, neminovno će poskupiti prevoz

 

Iako je dizel od juče skuplji za sedam centi, gradski saobraćaj i taksi zadržavaju postojeće cijene. Vlasnik firme ,,BLT“, koja održava nekoliko podgoričkih autobuskih linija, Božo Bulatović kazao je da za sada neće podizati cijenu karte.

Osnivač mljekare Lazine Milutin Đuranović kaže da preradu obavljaju na drva, pa ih poskupljenje goriva manje pogađa, ali ih košta u segmentu otkupa i distrubucije, iako i oni imaju pravo na povraćaj akcize od 18 centi po litru. Predstavnici kompanije Domaća trgovina, u okviru koje posluju maloprodajni lanci Aroma marketi i Konto diskonti, tvrde da neće doći do poskupljenja cijena u njihovim objektima usljed povećanja cijena naftnih derivata.

Iz Merkatora CG navode da se u prodavnicama trgovačkog lanca IDEA cijene formiraju u skladu sa nabavnim cijenama dobavljača. I iz Volija poručuju da cijene u njihovim prodavnicama zavise od dobavljača.

Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.