Vlasnik Čelsija posljednji u nizu ruskih oligarha jevrejskog porijekla koji su pronašli novi dom u Izraelu (VIDEO)
Roman Abramovič

Juče dobio državljanstvo

Vlasnik Čelsija posljednji u nizu ruskih oligarha jevrejskog porijekla koji su pronašli novi dom u Izraelu (VIDEO)

Iznenadnom imigracijom u Izrael, ruski milijarder Roman Abramovič postao je posljednji u nizu ruskih oligarha jevrejskog porijekla koji su prethodnih godina pronašli svoj novi dom u toj zemlji.

Abramovič je juče dobio izraelsko državljanstvo odmah pošto je doletio privatnim avionom i momentalno postao najbogatija osoba u toj zemlji, s imovinom procijenjenom na više od 11 milijardi dolara.

Izrael automatski dodjeljuje državljanstvo svakome ko ima jevrejsko porijeklo, podsjeća Beta.

Abramovič, vlasnik engleskog fudbalskog kluba Čelsi, odlučio se za taj potez pošto mu nije produžena britanska viza, očigledno usljed nastojanja Londona da se obračuna sa saradnicima ruskog predsjednika Vladimira Putina.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.