Srbija u transportnom smislu ključna za Italiju, posebno pruga Beograd-Bar
ilustracija

Srbija u transportnom smislu ključna za Italiju, posebno pruga Beograd-Bar

Italijanska preduzeća zainteresovana su da učestvuju u obnovi željezničke infrastrukture u Srbiji, izjavio je potpredsjednik Italijanskih željeznica Đovani Roka.

Roka je u Beogradu u razgovoru sa ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranom Mihajlović izjavio da je Srbija u transportnom smislu ključna zemlja za Italiju, posebno kad se govori o pruzi Beograd-Bar. 

U Srbiji je, kako je kazala Zorana Mihajlović, tokom poslednje tri godine rekonstruisano više od 200 kilometara pruga na željezničkom Koridoru 10 i na Koridoru 11, a nastavak modernizacije pruga na tim pravcima je prioritet za Srbiju. 

"Na barskoj pruzi rekonstruisano je 77,6 kilometara od Resnika do Valjeva i naš plan je da ove godine krenemo u izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju preostalih 200 kilometara do granice sa Crnom Gorom", rekla je Mihajlović, saopštio je njen kabinet, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.