Čestitke Đukanoviću stigle iz Austrije, Letonije i Malte
Milo Đukanović

Čestitke Đukanoviću stigle iz Austrije, Letonije i Malte

Čestitke predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću uputili su predsjednik Republike Austrije Aleksander Van der Belen, predsjednik Republike Letonije Rajmonds Vejonis i predsjednik Vlade Malte Džozef Muskat, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Predsjednik Republike Austrije Aleksander Van der Belen uputio je najsrdačnije čestitke predsjedniku Đukanoviću, i najbolje želje za lično blagostanje, kao i srećnu i prosperitetnu budućnost narodu Crne Gore.

Predsjednik Republike Letonije Rajmonds Vejonis poželio je Đukanoviću uspješan i produktivan mandat predsjednika i iskazao optimizam za dalje unapređenje i obogaćivanje prijateljskih odnosa Letonije i Crne Gore.

„Dozvolite mi da iskoristim ovu priliku da ponovim snažnu podržku Letonije procesu integracije Crne Gore u Evropsku uniju“, istakao je Vejonis.

U svojoj čestitki predsjednik Vlade Malte Džozef Muskat podsjeća na posjetu Đukanovića La Valeti u maju 2016. godine i plodotvornu razmjenu iskustava uoči predsjedavanja Malte Evropskim savjetom i naglašava punu posvećenost Crne Gore napretku na putu EU integracija.

„U tom smislu, Malta ostaje snažna podrška procesu koji ste započeli i stoji na raspolaganju da ponudi bilo kakvu tehničku pomoć i podijeli ekspertizu stečenu tokom naših pregovora o pridruživanju“, navodi Muskat.

On je takođe istakao da bilateralna saradnje Malte i Crne Gore ima konkretne rezultate, kao što je uspješna realizacija projekta izgradnje vjetroelektrana na Možuri, što će ne samo doprinijeti čistijoj okolini, nego i budućoj saradnji u drugim oblastima.

„Malta i Crna Gora dijele pozitivnu sinergiju i ja sam uvjeren da će, tokom Vaše nove dužnosti, dobri odnosi koje smo postigli između dvije države nastaviti da napreduju i na bilateralnom planu, kao i u regionalnom i međunarodnom kontekstu“, zaključio je premijer Malte.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.