SD duplirao biračko tijelo

SD duplirao biračko tijelo

Socijaldemokrate su za godinu i po dana od održanih parlamentarnih izbora duplirale svoje biračko tijelo i ostali jedina partija koja bilježi konstantni rast podrške. SD je na upravo održanim lokalnim izborima ostvario prosječni rast od 100 odsto, i pored DPS-a jedina je partija koja je uspjela da u svim lokalnim samoupravama ostvari parlamentarni status, saopštilo je Prdesjedništvo SD-a.

Podsjetili su da je od osnivanja Socijaldemokrata, prošlo skoro tri godine, te ad je u tom periodu održano je 25 lokalnih izbora i parlamentarni.

“Činjenica da smo na svim izbornim utakmicama ostvarili parlamentarni status, dokaz je da istinska socijaldemokratija živi u svakom kutku Crne Gore. Osim toga, na svih 20 lokalnih izbora održanih nakon parlamentarnih smo ostvarili ogroman rast podrške. Ta podrška je više nego duplo veća u odnosu na rezultate
ostvarene u tim sredinama na parlamentarnim izborima 2016. godine i to je još jedna činjenica na koju smo veoma ponosni”, navode u SD-u.

Oni ističu da kada analiziraju izbore održane u nedjelju, njihov rezultat od 37 osvojenih mandata je impresivan. Taj rezultat, kako ističu, pokazuje da su Socijaldemokrate skoro u svim lokalnim samoupravama duplirali podršku (Podgorica, Rožaje, Danilovgrad, Kolašin), da su dva i po puta veći rast ostvarili u Baru, Golubovcima i Plavu, u kojem su najjača partija.

“Ovi izbori pokazuju i nedvosmislenu pobjedu vladajuće većine na državnom nivou u svim gradovima. Sa partnerima smo u koalicionom predizbornom savezu osvojili apsolutnu vlast u Bijelom Polju, Pljevljima, Žabljaku i Šavniku, dok su u svim ostalim lokalnim samoupravama stvoreni uslovi da se navedena većina fokusira na dinamičan razvoj svih tih sredina, odnosno poboljšanje životnog standarda naših sugrađana. Sve ovo potvrđuje da su Socijaldemokrate ozbiljna partija odgovornih ljudi, koja je postala jedna od ključnih karika u očuvanju i jačanju temeljnih vrijednosti Crne Gore, a to su njen građanski, antifašistički, evropski i evroatlantski karakter. To je postalo jasno i onima koji konstantno pokušavaju da umanje naš značaj, a koji sada već postaju svjesni da nas moraju poštovati”, poručile su Socijaldemokarte.

Predsjedništvo SD-a je naglasio da ih ovi rezultati dodatno motivišu da radeviše i bolje, jer su sigurni da nema kraja širenju socijaldemokratske porodice.

“Zato koristimo priliku da se prvo svim građankama i građanima koji su na ovim izborima birali svoje predstavnike, zahvalim na pokazanom visokom nivou političke kulture iskazanom na samim biralištima. Posebno se zahvaljujemo svim članovima, aktivistima i simpatizerima naše partije koji su svojom podrškom Socijaldemokrate učinili partijom uspješne sadašnjosti i blistave budućnosti”, zaključuje se u saopštenju SD-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.