Nakon informacije da je u avionu podmetnuta bomba, nastao haos
Ilustracija

Nakon informacije da je u avionu podmetnuta bomba, nastao haos

Deset putnika aviona koji se pripremao da iz glavnog grada Indonezije, Džakarte, poleti ka indonežanskom ostrvu Borneo, povrijeđeno je u panici zbog tvrdnje jednog putnika da je bomba u avionu, saopštila je danas policija.

Putnici su čuli kada je u ponedjeljak uveče jedan 26-godišnji putnik rekao stjuardesi da je bomba u tom avionu kompanije "Lajon er" (Lion Air). 

Drugi putnik je tada bez dozvole i silom otvorio dva izlaza za evakuaciju kroz koje je u panici pobjeglo svih 189 putnika. Policijskim pregledom se potvrdilo da bombe nema, a uhapšeni su putnik koji je rekao da ima bombe, i putnik koji je otvorio izlaze iz aviona. Prijeti im kazna do osam godina zatvora. 

Jedan video-snimak prikazuju desetine putnika kako stoje na krilu aviona, a neki skaču na pistu preko motora. Osam putnika je u bolnici zbog preloma kostiju i povreda glave, a dva su lakše povređena. 

Jedna od stjuardesa je rekla da su se putnici gurali i medjusobno borili da izadju kada im je kapetan aviona naredio da smesta napuste avion. Ista kompanija je u nedelju iz drugog aviona izbacila putnika koji tvrdi da se "šalio" kada je rekao da je u avionu bomba, a zbog takvih izjava su prekidani i drugi letovi u Indoneziji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.