IRF: Odobreno 61,5 miliona eura kredita

Za 4 mjeseca

IRF: Odobreno 61,5 miliona eura kredita

Investiciono-razvojni fond (IRF) je u četiri mjeseca odobrio 61,5 miliona eura kredita, 51 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

“Tokom navedenog perioda odobreno je 43,7 miliona eura dugoročnih kredita, dok je realizacija po osnovu kratkoročnih iznosila 17,8 milion eura”, navodi se u saopštenju.

Kreditna sredstva opredijeljena za ulaganja u sjever Crne Gore i opštine sa indeksom razvijenosti ispod državnog prosjeka iznose 12,2 miliona EUR, što je 52 odsto više u odnosu na realizaciju za isti period prošle godine.

“Odobrenim sredstvima za kreditiranje iz oblasti turizma i ugostiteljstva za prva četiri mjeseca u iznosu od 22,9 miliona EUR, IRF je u velikoj mjeri podržao projekte za izgradnju hotela za kojima je postojalo veliko interesovanje”, rekli su iz IRF-a.

IRF je za četiri mjeseca za izgradnju novih i unaprijeđenje postojećih hotelskih kapaciteta odobrio 11,9 milion EUR, što je 7,4 puta više u odnosu na isti period prošle godine.

IRF je u prethodnom periodu počeo pregovore sa Kineskom razvojnom bankom o mogućnostima buduće saradnje i ulaganjima u sektore crnogorske ekonomije koji su već sada u završnoj fazi i prevashodno se odnose na realizaciju kreditne linije za finansiranje obrtnog kapitala crnogorskih privrednika u iznosu od 19 miliona EUR.

Predsjednik Odbora direktora IRF-a, Zoran Vukčević, kazao je da su za ovu godinu pripremili preko 30 kreditnih linija.

“Hoćemo da podržimo različite ciljne grupe i omogućimo svima koji imaju biznis ideje različitog nivoa znanja i potencijala, da pronađu svoju kreditnu liniju kod IRF-a i na taj način počnu biznis. Raspolažemo sa dovoljno sredstava da bismo zadovoljili sve zahtjeve crnogorskih preduzetnika“, naveo je Vukčević za agenciju Mina biznis,a prenosi Antena M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.