Kolač od griza za savršen dezert kojem nećete odoljeti
Foto: Bakina kuhinja

Osvježavajući poput sladoleda

Kolač od griza za savršen dezert kojem nećete odoljeti

Čokoladne griz kocke su jednostavan kolač izuzetnog ukusa koji će vam se sigurno dopasti. Ne zahtijeva previše umijeća za pripremu i od vrlo jednostavnih sastojaka se sprema.

Kada se dobro rashladi u frižideru ovaj kolač je pored svog primamljivog izgleda, osvježavajući poput sladoleda i pravi raj za vaše nepce.

Potrebno je:

-4 jaja

-200 gr šećera

-6 kašika brašna

-200 gr čokolade

-750 ml. mlijeka

-2 vanilin šećera

-200 gr griza

-100 gr margarina

-2 kašike prah šećera

Priprema: Umutiti jaja sa 100 gr šećera, potom dodati brašno i rastopljene 100 gr čokolade. Izmiješati i peći na 190 stepeni 15 minuta. Kad se prohladi podijeliti na 2 dijela. Margarin izmiješati sa šećerom u prahu. Griz skuvati u mlijeku dodati šećera po ukusu i vanilin šećer pa zakuvati griz. Ostaviti da se ohladi, pa dodavati u umućeni margarin kašiku po kašiku i dobro mikserom izmutiti i izjednačiti da se dobije kremasta pjenasta smjesa. Na jednu polovinu torte istresti kremu od griza, pa pokriti drugom polovinom i dobro pritisnuti. Rastopiti čokoladu i preliti kolač. Ostaviti 2 sata u frižider i sjeći na kocke.

Izvor: Bakina kuhinja

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.