Lažna dojava o padu letjelice, nastala uzbuna
Foto: Novosti

Lažna dojava o padu letjelice, nastala uzbuna

Policijskoj upravi Zvornik u ponedjeljak je prijavljeno da se na području opštine Bratunac srušio helikopter, ali se ispostavilo da je riječ o lažnoj prijavi.

Nakon dojave na noge je podignuta kompletna policija, vatrogasci, civilna zaštita i mještani koji su pretraživali teren, ali ništa nisu pronašli.

Helikopter se navodno srušio oko 12.30 časova u šumu iza džamije u zaseoku Hrnčići kod Konjević polja. Helikopterski servis RS, EUFOR, Oružane snage BiH, Remontni zavod Bratunac svi su uglas potvrdili da nije riječ o njihovom helikopteru, te da su sve njihove letjelice na broju.

potragaBratunac2

Međutim, više svjedoka je policiji izjavilo da su u to vrijeme nad Konjević poljem videli helikopter, ali olupina nije pronađena. Međutim, pronađena su porušena stabla, te pokidane žice električnog voda, što je dovelo do prekida električnom energijom u tom reonu. Ispostavilo se da to nije bila posljedica pada helikoptera, već kvara na dalekovodu.

"Policijski službenici su u saradnji s drugim inspekcijskim službama izvršili pregled terena i utvrdili da nije došlo do pada helikoptera već kvara na dalekovodu. Vjerovatno je zvučno - svjetlosni signal naveo građane da pomisle da je došlo do pada letjelice", rekao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.