Pariz: Migrant spasio dijete koje je visilo s balkona (VIDEO)
Foto:Screenshot

Pariz: Migrant spasio dijete koje je visilo s balkona (VIDEO)

Migrant iz Malija Mamudu Gasama popeo se na četvrti sprat zgrade preko fasade kako bi spasao dijete koje je visilo s balkona u Parizu.

Predsjednik Emanuel Makron je pozvao mladića u Jelisejsku palatu kako bi mu lično zahvalio, a njegov postupak je pohvalila i gradonačelnica An Ildago koja je razgovarala sa njim.

„Čestitam Mamudu Gasami na njegovoj hrabrosti i jer je spasao život djeteta“, navela je Ildago na Tviteru ističući da je on došao prije nekoliko mjeseci iz Malija, nadajući se da će u Francuskoj izgraditi novi život.

„Rekla sam mu da je njegov herojski postupak primjer za sve građane i da će Gradu Parizu biti drago da mu pomogne u naporima da se smjesti u Francuskoj“, navela je gradonačelnica Pariza.

Ona ga je na Tviteru nazvala "spajdermenom".

Gasama je novinarima rekao da je hodao pored zgrade kada je video okupljenu gomilu. „Učinio sam to zbog djeteta. Hvala Bogu da sam ga spasio“, rekao je mladić za Parizijen.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.