Crnogorci uhapšeni u Francuskoj, oduzeta droga vrijednosti  oko 2,5 miliona eura
ilustracija

Članovi kavačkog klana?

Crnogorci uhapšeni u Francuskoj, oduzeta droga vrijednosti oko 2,5 miliona eura

Navodni članovi crnogorskog narkoklana uhapšeni su u Francuskoj sa 69 kilograma kokaina, vrijednog oko 2.500.000 eura.

Kako prenose Vijesti, francuski LePoint objavio je da je u akciji tamošnje policije uhapšeno pet crnogorskih državljana, među kojima je i jedna žena. Nijesu objavili njihova imena.

Navodno, uhapšeno je četvoro Kotorana i njihov “kurir” iz Podgorice, koji je prevozio kokain iz Španije u Francusku.

Prema nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz Uprave policije, uhapšeni su članovi kavačkog kriminalnog klana, a tri visokopozicionirane osobe iz tog klana izbjegle su hapšenje.

Pozivajući se na izvore iz istrage, list piše da su kurira narko- klana službenici OCLCO presreli 9. maja, uvjereni da se iz Španije nije vratio praznog automobila.

Policijskim vozilima napravili su mu barikadu u Parizu i pretresom automobila, pronašli 69 pakovanja kokaina.

“Istražitelji su bukvalno rastavili njegov automobil. Nakon nekoliko sati konačno su našli sakriveno u podu, 69 vakuumiranih pakovanja sa kompaktnim bijelim prahom. Nakon provjere, policija je dobila potvrdu da je zaista riječ o 69 kg kokaina”, piše LePoint..

Procijenjena vrijednost droge na narko tržištu je oko 2,5 miliona eura.

Osim vozača, koji je prema saznanjima “Vijesti” Podgoričanin, francuska policija uhapsila je bračni par iz Kotora, njihovog rođaka i kuma.

Pretresom njihovih kuća zaplijenjena su dva skupocjena sata, oko 40.000 eura i oduzeta su četiri luksuzna automobila.

Izvor:Vijesti

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.