Đukanović: Ubijeđen sam da ćemo imati rezultat koji će neupitno izraziti slobodnu volju građana
Đukanović glasao u Osnovnoj školi "Savo Pejanović".

Đukanović: Ubijeđen sam da ćemo imati rezultat koji će neupitno izraziti slobodnu volju građana

U ukupno deset crnogorskih samostalnih opština i gradskoj opštini Golubovci danas se održavaju lokalni izbori, gdje će građani birati nove lokalne vlasti. Crnogorski predsjednik Milo Đukanović glasao je danas u Podgorici, na biračkom mjestu u Osnovnoj školi "Savo Pejanović".

Đukanović je kazao da je ubijeđen da će izborni dan proteći u izražavanju slobodne volje građana. 

"Podgorica je i do sada davala najsnažniji pečat evropskom razvoju Crne Gore, očekujem da će se s takvom praksom nastaviti i nakon ovih izbora. Vjerujem da je i predizborna kampanja značila jedan novi doprinos sazrijevanju evropske kulture u Crnoj Gori. Ubijeđen sam da će tako proteći i izborni dan, da će svi akteri izbornog procesa nastupiti sa očekivanom odgovornošću i da ćemo u finalu imati rezultat koji će neupitno izraziti slobodnu volju građana i u Podgorici i u ostalim gradovima u kojima se danas događaju izbori i da će to značiti doprinos demokratizaciji ne samo izbornog procesa, već i života u Crnoj Gori", kazao je Đukanović, prenijela je Anadolija.

2R6A5237Đukanović, foto:DPS

Na izborima u Podgorici učestvuju koalicija okupljena oko Demokratske partije socijaliste (DPS) u kojoj su još Bošnjačka stranka (BS), Liberalna partija (LP), Demokratska unija Albanaca i Crnogorska, zatim koalicija Demokratskog fronta (DF) i Socijalističke narodne partija (SNP) pod imenom "Sve za moj grad", kao i Srpska koalicija. 

Na izborima u glavnom gradu u koaliciji "Za 21. vijek” nastupaju i Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, a predizborni savez, nazvan Građanski savez za promjene, formirali su i Socijaldemokratska partija (SDP), Demos i slobodni građani. U izbornu trku ušla je i Grupa građana Saša Mijović, kao i Ujedinjena Crna Gora (UCG), Albanska alternativa (AA), Socijaldemokrate (SD) i Prava Crna Gora. 

Vlast u glavnom gradu može birati 134.991 građanin sa pravom glasa. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.