CeMI: Osuđujemo nasilje u Podgorici i Pljevljima, procesuirati odgovorna lica
CeMI

Lokalni izbori

CeMI: Osuđujemo nasilje u Podgorici i Pljevljima, procesuirati odgovorna lica

Centar za monitoring i istraživanje (CeMI) oštro je osudio nasilje koje se danas desilo povodom lokalnih izbora u Podgorici i Pljevljima i pozvao Tužilaštvo i policiju da sprovedu sve zakonom predviđene radnje i procesuiraju odgovorna lica za te događaje.

“Takođe, pozivamo političke partije i njihove aktiviste da se uzdrže od nasilnog ponašanja i da osude bilo koji vid nasilja tokom izbornog procesa”, kaže se u reagovanju CeMI-ja.

Posmatrači CeMI-ja, kako se podsjeća, prate tok glasanja u 11 opština u kojima se danas održavaju izbori.

„Pozivamo sve građane da uočene nepravilnosti prijave pravnom timu CeMI-ja na broj 077 600 037“, naveli su iz CeMI-ja.

Sve zabilježene nepravilnosti, kao i procente izlaznosti i druge informacije u vezi s izborima, moguće je pronaći na CeMI-jevom veb sajtu izbori2018.me, kao i na društvenim mrežama – Facebook-u i Twitter-u.

CeMI posmatračka misija ima 836 akreditovanih posmatrača, koji pokrivaju biračka mjesta na kojima glasa 95 odsto biračkog tijela sa pravom glasa na današnjim izborima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.