Učenik tokom kontrolnog ušao sa dva pištolja, nastavnik se bacio na njega i spriječio masakr
Škola u Noblsvilu

Tri puta pogođen iz vatrenog oružja

Učenik tokom kontrolnog ušao sa dva pištolja, nastavnik se bacio na njega i spriječio masakr

Džejson Simen, nastavnik u školi u Noblsvilu u američkoj saveznoj državi Indijana, operisan je nakon što je tri puta pogođen iz vatrenog oružja dok je sprječavao naoružanog učenika da napravi masakr u učionici, tako što je oborio napadača na pod.

Lokalni mediji kontaktirali su Simenovog brata Džeremija koji živi u Arizoni i koji je za Indijanapolis star rekao da je Džejson nakon pucnjave bio u svjesnom stanju i da je razgovarao sa suprugom, rekavši joj da je "ok", prenosi AP.

Brat je rekao da je Simen igrao američki fudbal dok je studirao na Univerzitetu južnog Ilinoisa i to na poziciji odbrambenog igrača koji juri da obori protivničkog kvoterbeka, kao i da nikada nije bio osoba koja bi pobjegla od gužve, prenosi Tanjug.

Neimenovani učenik je u petak ujutru ušao u učionicu za vrijeme kontrolnog zadatka noseći u rukama dva pištolja, nakon što je prethodno zamolio da izađe sa časa. U pucnjavi su ranjeni drugi učenik i nastavnik Simen, a napadač je uhapšen.

Učenik sedmog razreda Itan Stounbrejker ispričao je da je Simen vjerovatno spriječio veća ranjavanja tako što se suprotstavio napadaču.

"Naš nastavnik je odmah potrčao ka njemu, izbio mu pištolj iz ruke i oborio ga na pod. Da nije bilo njega, sigurno bi među nama bilo još ranjenih", rekao je Stounbrejker.

Vlasti vjeruju da je napadač djelovao sam, ali nijesu pružili više informacija o njemu. Na objavljenom snimku iz helikoptera prikazani su učenici kako izlaze iz škole i ulaze u autobus.

AP podsjeća da se prije nedjelju dana u Santa Feu u Teksasu dogodio napad na školu u kojem je ubijeno osam učenika i dvoje nastavnika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.