Stiže novi BMW X5,  testiran na najtežim terenima  i u surovim klimatskim uslovima (VIDEO)

Stiže novi BMW X5, testiran na najtežim terenima i u surovim klimatskim uslovima (VIDEO)

BMW je objavio video s testiranja crossovera X5 čija se premijera očekuje do kraja godine.

Kako kažu u bavarskom proizvođaču, novi X5 imaće bolje "off-road" karakteristike u odnosu na sve dosadašnje generacije ovog automobila. 

Zato su testiranja pretprodukcijskih vozila obavljana na najtežim terenima za vožnju i u surovim klimatiskim uslovima. BMW X5 za 2019. ispitivan je, između ostalog, u bespućima Južne Afrike, ali i sjeverno od Arktičkog kruga, u Švedskoj. 
 

 

Nova generacija X5 imaće potpuno novi sistem oslanjanja, za koji BMW tvrdi da će biti jedinstven u ovom SUV segmentu. 

Novi "off-road" paket omogućiće automobilu "impresivan balans između udobne vožnje na putu i terenskih sposobnosti". Pritiskom na dugme mijenjaju se podešavanja ogibljenja, u zavisnosti da li se X5 vozi po snijegu, pesku, kamenitom terenu ili makadamu. 

U BMW-u objašnjavaju da je drugi tip ekstremnih testova obavljen na trkačkim stazama Taladiga u SAD i Niburgring u Njemačkoj. 

Među sistemima koji će biti ponuđeni kupcima je adaptivno "M" ogibljenje.


BMW X5 za 2019. imaće agresivniji izgled, sa masivnijom maskom hladnjaka u odnosu na aktuelni model. Otvori za vazduh na prednjem braniku biće takođe veći, a farovi sa dnevnim LED svjetlima upečatljiviji nego ranije. 

Očekuje se da će na raspolaganju biti raznovrsni turbo benzinski i dizel motori. 

Među benzincima trebalo bi da bude mjesta i za četvorocilindarski 2.0 litarski agregat sa 252 ks (185 kW) i 3.0 litarski motor sa 6 cilindara koji razvija 340 ks (250 kW). U samom vrhu benzinske ponude, u verziji X5 M, očekuje se 4.4 V8 sa 600 ks (441 kW). 

Dizel gamu činili bi motori snage od 231 ks (170 kW) do 400 ks (293 kW). Ponudu pogonskih sistema zaokružiće plug-in hibridna varijanta.

Izvor:B92

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.