Advokati tražili izuzeće Katnića, Maksić: Dokle više, trunem u zatvoru
Suđenje za pokušaj državnog udara

Suđenje za pokušaj državnog udara

Advokati tražili izuzeće Katnića, Maksić: Dokle više, trunem u zatvoru

Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 2016. prekinuto je danas nakon što je advokat Jugoslav Krpović zatražio je da se specijalni državni tužilac Milivoje Katnić izuzme iz postupka. Nastavak suđenja je zakazan za 31.maj.

 Optuženi Dragan Maksić je rekao da je u Podgorici išao na promociju knjige, te da je trebao da bude gost Ravnogorskog pokreta Kolašin.

Rečeno mu je bilo da će promocija vjerovatno biti 15. oktobra uveče. 

Optuženi Đorđević Srboljub zatražio je da pojasni odgovore, jer mu "je juče bilo loše".

On je istakao da kombinezon, za koji ga je juče pitao tužilac, nije četnički, već "obični". Istakao je da je bio krojač, zbog čega se razumije u kombinezone.

Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić je naglasio da nije smisao da se naglasi da je to četnički kombinezon, već da je postojalo "zajednilčko djelovanje na svim poljima".

Advokat Jugoslav Krpović zatražio je da se specijalni državni tužilac Milivoje Katnić izuzme iz postupka, jer je, kako je kazao, vrijeđao njegovu branjenicu Branku Milić tokom jučerašnjeg suđenja "iznoseći nestine". Njegov predlog je podržao i advokat Miroje Jovanović.

Sutkinja Suzana Mugoša prekinula je suđenje, rekavši da će se nastaviti 31.maja, prenosi RTCG.

I advokat Jovanović tražio je izuzeće glavnog specijalnog tužioca.

Nakon odluke o prekidu pretresa, skoro kroz suze, negodovao je okrivljeni Maksić, prenosi portal Antena M. 

Pitao je "dokle više", navodeći da već dvadeset mjeseci, kako je rekao, trune u zatvoru.

"Oni koji su vani traže izuzeće ...dokle više", kaže Maksić.

"Došao sam kao zdrav čovjek, sada pijem po sedam tableta, dobio sam šećer", rekao je Maksić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.