Purišić: Zaposlićemo novih 180 visokoškolaca
Kemal Purišić

Program "Stop sivoj ekonomiji"

Purišić: Zaposlićemo novih 180 visokoškolaca

Vlada je na jučerašnoj sjednici usvojila Informaciju o potrebi sprovođenja Programa osposobljavanja i zapošljavanja mladih sa stečenim visokim obrazovanjem na poslovima sprječavanja neformalnog poslovanja.

Program pod nazivom „Stop sivoj ekonomiji“, biće realizovan treću godinu za redom, a namijenjen je nezaposlenim viskoškolcima, starosti do 30 godina, koji su završili program stručnog osposobljavanja.

Kako je nakon sjednice Vlade saopštio ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, na evidenciji ZZZCG je trenutno 5.253 nezaposlenih visokoškolaca, a onih do 30 godina 2.303.

“U program će biti uključeno 180 osoba sa ZZZCG”- naveo je Purišić.

Pojasnio je da će se zaposleni visokoškolci baviti provjerom poreskih prijava, logistikom u dijelu zapošljvanja stranaca, kontrolom nelegalnog zapošljavanja.

Program će se realizovati u svim opštinama, a budžet je oko 555.000 eura.

“Vlada procjenjuje da će i ove godine program dati dobre rezultate”- kazao je Purušić i dodao da program traje šest mjeseci, od juna do kraja godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.