Foto:Anadolija

"Sokolovi" počeli pripreme za prijateljski duel protiv BiH

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici, gdje je počela pripreme za prijateljske duele protiv selekcija BiH i Slovenije, koji su na programu 28. maja i 2. juna. Na prvom okupljanju, selektoru Ljubiši Tumbakoviću javilo se 17 igrača.

Prvi trening "sokolovi" su danas obavili na trening kampu Fudbalskog saveza Crne Gore. Zbog povreda, Crna Gora će biti oslabljena neigranjem čak devetorice igrača koji su bili na širem spisku selektora Tumbakovića.

Na okupljanje se nisu pojavili i neće konkurisati za mečeve sa BiH i Slovenijom kapiten Stevan Jovetić, Stefan Savić, Nikola Vukčević, Mladen Božović, Emrah Klimenta, Marko Bakić, Aleksandar Šćekić, Marko Ivanić i Vukan Savićević, javlja Anadolija.

Reprezentativnim treninzima sjutra će se pridružiti Adam Marušić i Nebojša Kosović, dolazak Marka Simića očekuje se u subotu, dok će se Vladimir Jovović ekipi pridružiti u Sarajevu, dan uoči utakmice.

2018052423055101234050223WebFoto:Anadolija

Golman reprezentacije Crne Gore Danijel Petković, novinarima je kazao da očekuje dvije teške utakmice, posebno protiv selekcije BiH. 

"Dobar test. Sigurno da su i BiH i Slovenija dobre ekipe, očekujemo izuzetno dvije teške utakmice. Posebno iz razloga što smo mnogo promijenjeni u sastavu, jer se sa prvobitnog spiska nije moglo odazvati nekih desetak igrača. U BiH ćemo imati veoma tvrdu utakmicu, ali očekujem da svaki igrač koji je pozvan da će dati svoj maksimum i da ćemo izvući najbolji mogući rezultat po nas", kazao je Petković, prenosi AA.

2018052423055101234050221WebPetković: Očekujemo teške utakmice

On se osvrnuo i na najavljeni oproštaj trojice reprezentativaca BiH na utakmici protiv Crne Gore. 

"Prijateljske utakmice sigurno jesu ispraćene, ali ne u tolikoj mjeri. Ipak, sigurno će napraviti neki sprektakl za ispraćaj, u Bosni vole fudbal i sigurno će doći u velikom broju", kazao je Petković. 

Crnogorski fudbaleri treniraće u Podgorici do nedjelje, kada će otputovati za Sarajevo.

Meč u Zenici igraće se u ponedjeljak u 18 časova. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.