Tramp otkazao istorijski susret

Saopšteno iz Bijele kuće

Tramp otkazao istorijski susret

Američki predsjednik Donald Tramp je otkazao sastanak sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom, saopštila je Bijela kuća.

Njih dvojica je trebalo da se sastanu 12. juna u Singapuru što su mnogi proglasili istorijskim trenutkom za odnose dvije države.

Međutim, Tramp je rekao da sastanka neće biti, rekavši da je on u ovom trenutku "neprikladan".

A letter from the President to Chairman Kim Jong Un: "It is inappropriate, at this time, to have this long-planned meeting." pic.twitter.com/3dDIp55xu1

— The White House (@WhiteHouse) May 24, 2018

U pismu koje je objavila Bijela kuća, Tramp je rekao da se on ipak veoma nada da će se sa Kimom sastati jednog dana.

Ranije danas je objavljeno da je Sjeverna Koreja uništila tunele u kojima je vršila nuklearne testove. Strani novinari koji se nalaze u Sjevernoj Koreji kod poligona za nuklearna testiranja, rekli su da su vidjeli ogromnu eksploziju.

Prethodno su i iz Sjeverne Koreje i iz SAD izražavali zabrinutost da do sastanka možda neće doći.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.