Demokrate: Punih 11 godina ministra kulture nije zanimalo što Pljevlja nemaju bioskop i pozorište
Foto: Demokrate Pljevalja

Lokalni izbori

Demokrate: Punih 11 godina ministra kulture nije zanimalo što Pljevlja nemaju bioskop i pozorište

Teškom zloupotrebom državnih resursa, novca građana Pljevalja i djece osnovnih škola, odlazeća lokalna vlast sjutra će „senzacionalnim“ otvaranjem nedovršene zgrade Doma kulture u Pljevljima pokušati u predvečerje lokalnih izbora steći jeftini politički poen, saopštile su Demokrate Pljevlja.

"Ovakvi postupci priliče političkim kukavicama, kriminalcima i grobarima pljevaljske privrede i pljevaljske mladosti. Pored zgarišta RTV Pljevlja koju su prije nekoliko noći zapalili u pokušaju sakupljanja jeftinih političkih poena, DPS pokušava da 12 sati prije izborne ćutnje obmane građane Pljevalja. To što ustanove kulture nisu preseljene u novu - staru zgradu, što je Narodna biblioteka i dalje po Brkovićevim magacinima u predgrađu, a Muzej u privatnoj kući, potvrđuje da je prisilno otvaranje jedne sale u Domu kulture hvatanje davljenika za slamku. A kako i ne očekivati prisilne političke poteze, od onih koji su silovali pljevaljsku kulturu više od deceniju, koliko nije bilo redovnih pozorišnih predstava i bioskopskih projekcija", saopštili su.

Kako su naveli, punih 11 godina ministra kulture nije zanimalo što Pljevlja nemaju bioskop i pozorište, što se biblioteka nalazi po proizvodnim halama uništenih preduzeća, a muzeji po privatnim kućama, a sada se sjetio da samo jedan dan pred izbore otvara jednu salu Doma kulture, koji je opet zreo za novu rekonstrukciju. Ali, kako su istakll, prevarili su se uništitelji Pljevalja, da jeftinim trikovima i podmuklim predstavama, mogu prevariti građane.

"Tako su u predvečerje parlamentarnih izbora 2016.godine ozvaničili izgradnju Drugog bloka Termoelektrane. A gdje je? Tako su obećavali i aerodrom 2010, pa ni piste, niti aviona. Obećavali su i prugu Pljevlja-Bijelo Polje pa se ne čuju zvuci lokomotiva. Rekli su da će otvoriti hiljade novih radnih mjesta, pa zatvoriše i ono što je ostalo. Obećali su toplanu, a nisu izgradili ni fontanu. Sve su obećali, a nisu ispunili ništa. Ni jednu investiciju nisu realizovali, niti otvorili i jedno radno mjesto", saopštili su

I poslije svega toga, kako su naveli, treba staviti obraz pod đon, pa pokušati dan pred izbore skupljati političke poene. Kako su kazali, to je tužan kraj grobara Pljevalja.

"Pozivamo građane Pljevalja da masovno izađu na birališta, da ignorišu pritiske i ucjene jer je sasvim izvjesno da DPS gubi Pljevlja i da će u nedjelju biti politički nokautiran tako snažno, da se više nikada neće podići", zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.