Kompanija “13. Jul - Plantaže
Foto: PRISMA

Regionalna i svjetska ocjenjivanja

Kompanija “13. Jul - Plantaže" dobila veliki broj nagrada

Nova regionalna i svjetska ocjenjivanja vina ponovo donose veliki broj značajnih nagrada kompaniji “13. Jul - Plantaže".

U Sofiji je nedavno održan sedmi BIWC (Balkans International Wine Competition), a objavljeni su i rezultati  Decanter Word Wine Awards za 2018. godinu, saopšteno je iz PRiSMA - korporativne komunikacije, ovlaštena agencija za odnose sa javnošću Kompanije "13 Jul-Plantaže" a.d. Podgorica.

Kako je navedeno, na BIWC u Sofiji crnogorske Plantaže su osvojile najvažnije priznanje - veliki Trofej za najbolje crveno vino, koje je osvojio Vranac Premijer (2009), čime se još jednom potvrđuje snaga i značaj autohtone crnogorske sorte vranac. I ovogodišnji Decanter 2018, širi paletu priznanja „Plantaža“ na sledeća važna odličja: Vranac Reserve 2011 – Srebro, Malvazija 2016 - Bronzana medalja, Vranac 2015 - Bronza, Epoha 2012 - Bronza, Premijer 2009 - Bronza, Pro Anima Pinot Blanc  2016 – Bronza, Vladika 2013 – Bronza i Pro Corde 2013 – Preporuka. 

Na ovim takmičenjima, kako se ističe, predstavljene su brojne vinske etikete kako sa Balkana (BIWC) tako i cijelog svijeta (Decanter), a oba nadmetanja imala su visoko kvalifikovani međunarodni žiri, sastavljen od enologa, somelijera, vinskih novinara, vinara, vinskih stručnjaka i restoratera.

Rekord “Plantaža”, kada su medalje i priznanja u pitanju drži 2017-a godina, kada su osvojene 32 medalje, na svjetskim smotrama vina, od kojih je najsjajnije istorijsko zlato sa Dekantera u Londonu. Jubilarnu 55-tu godinu postojanja, kako se u saopštenju navodi, kompanija nastavlja novim velikim uspjesima i uspjesima novih vina, poput premium kupaže Epoha 2012. Nakon ovogodišnjeg zlata koje je Epoha 2012, osvojila na vinskoj smotri “Mundus Vini”, održanoj u njemačkom Neustadt-u, zlatni kvalitet je potvrdio i dobar dio etiketa specijalnih rezervi i crvenih premium vina i to: Vranac Reserve 2011, Premijer 2009, Vladika 2013 i Epoha 2012, kao i Crnogorska Malvazija 2016 na vinskoj smotri “Vino Ljubljana 2018", sada pristižu i nove nagrade sa BIWC-a i Dekantera.

Velike nagrade ostvarene na svim ovim ocjenjivanjima, kako se navodi, pokazale su da Crna Gora, predvođena kompanijom “13. Jul-Plantaže”, jasno stavlja do znanja da je jedna od vodećih vinskih destinacija kako regiona, tako i svijeta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.