UCG od 1. juna preuzima predsjedavanje UNIADRION asocijacijom univerziteta
Foto: UCG

Mogućnost zajedničkih diploma

UCG od 1. juna preuzima predsjedavanje UNIADRION asocijacijom univerziteta

Prorektorica Univerziteta Crne Gore Đurđica Perović učestvovala je na generalnoj skupštini UNIADRION asocijacije univerziteta Jadransko–jonske inicijative, 21. i 22. maja, na Univerzitetu Alma Mater Studiorum u Bolonji. Predsjedavanje od Univerziteta u Bolonji od 1. juna preuzima Univerzitet Crne Gore.

Na Generalnoj skupštini, prorektorica Perović je istakla da se predsjedavanje Univerziteta Crne Gore poklapa sa predsjedavanjem Crne Gore Jadransko-jonskom inicijativom, saopšteno je iz Univerziteta Crne Gore.

„Univerzitet će svoje predsjedavanje fokusirati na oblasti: turizam, kultura, zaštita životne sredine i plavi rast, u skladu sa prioritetima Crne Gore. Kao domaćin generalne skupštine, koja će se održati krajem maja 2019. godine, naš Univerzitet će organizovati i okrugle stolove na predložene teme, koji će okupiti eminentne profesore iz navedenih oblasti“, kazala je Perović.

Ona je dodala da će Univerzitet Crne Gore tokom predsjedavanja intezivirati podnošenje zajedničkih predloga projekata sa članicama UNIADRIONA za programe EU /IPA, Interreg, Adrion, kao i Erasmus+ projekte za izgradnju kapaciteta u visokom obrazovanju, razmjene i kreditne mobilnosti. Takođe, biće riječi i o mogućnostima zajedničkih diploma između parnerskih univerziteta.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.