Krivokapić i Lekić: Podgorica može postati slobodan grad već ove nedjelje
Lekić i Krivokapić

"Samo građani donose promjene"

Krivokapić i Lekić: Podgorica može postati slobodan grad već ove nedjelje

Navikavanje na život u “zarobljenoj državi “ je najveća pobjeda autokratije. Svaka velika promjena u istočnoj Evropi – mirna revolucija, morala se prvo desiti u Glavnom gradu. Izbor je jasan, neizbježne promjene ili pretvaranje Podgorice u imanje, a ne grad slobodnih ljudi, navodi se u zajedničkom proglasu predsjednika SDP-a, Ranka Krivokapića i predsjednika DEMOS-a Miodraga Lekića.

Krivokapić i Lekić smatraju da koliko god unutrašnja politika male zemlje bila nastavak gravitacije većih regionalnih i međunarodnih sistema, niko drugi nego samo građani mogu donijeti promjene.

"Samo mi slobodni ljudi, koji su ponosni dostignućem predaka i odgovorni prema potomcima, možemo vratiti Ustav i zakon na prijesto nove Podgorice i Crne Gore. 

Vi, slobodni građani Glavnog grada bolje od drugih možete vidjeti kako od polusvijeta nastaju tajkuni. Kako pozajmljena imena - sakrivenih premijera  i gradonačelnika, postaju vlasnici života vaše djece. Kako zaposlenje, umjesto osnovnog ljudskog prava, postaje  poniženje.  Kako najgori postaju najvažniji. 

Točak istorije može zaglibiti, ali nikad nije stao. Ova vlast nema budućnost ali od vašeg glasa  zavisi da li će se agonija produbiti ili krenuti ozdravljenje. Podgorica može postati slobodan grad već ove nedjelje", poručili su lideri SDP-a i DEMOS-a.

Svjesni su kako ističu, da je ta pobjeda tek početak.

"Početak okupljanja svih progresivnih snaga oko dugoročnog plana razvoja Glavnog grada i države. Ako su od ratom srušene Podgorice naši đedovi mogli napraviti bogati Titograd, možemo i mi napraviti od zarobljenog grada – evropsku Podgoricu. Slobodnih građana je više ako izađu 27. maja i glasaju. Ko ne glasa, nenamjerno, produžuje život  autokratiji.  Vrijeme za demokratske promjene davno je došlo, a  mi to posljednji treba da uradimo u Evropi. 

Učini što je do tebe - glasaj u nedjelju za talas neizbježnih promjena", zaključuje se u proglasu Krivokapića i Lekića.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.