Snežana Raspopović v.d. direktora ginekologije
Snežana Raspopović

Odluka Menadžmenta KCCG

Snežana Raspopović v.d. direktora ginekologije

Menadžment Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) postavio je juče medicinskog direktora Snežanu Raspopović za v.d. direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo, piše Dan.

Pedijatar Lidija Banjac novije načelnik odjeljenja za terminsku novorđenčad. Nakon skandala sa zamjenom beba u porodilištu, rukovodstvo KCCG već sedam dana ne može da pronađe zamjenu za smijenjenog direktora ginekologije Vojislava Miketića. Troje ljekara odbilo je da bude imenovano na tu funkciju, zbog opšte nesigurnosti i pritiska na ljekare u KCCG.

Raspopovićeva je u izjavi za Dan juče kazala da će javnost biti informisana kada bude imenovan novi direktor Klinike za ginekologiju.

“Pitajte ljekare koji su protestovali šta je razlog njihovih nastupa i da li to remeti rad KCCG. Već prvog dana smo pedijatra Lidiju Banjac postavili na mjesto načelnika odjeljenja za terminsku novorođenčad, a umjesto smijenjenog osoblja glavnu medicinsku sestru Anu Bulatović. KCCG nesmetano funkcioniše, uskoro ćemo imenovati i direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo i obavijestiti javnost. Svi rukovodioci odjeljenja biće na mjestu. Preduzimamo sve mjere da najveća ustanova bude na usluzi građanima”, istakla je Raspopovićeva.

Menadžment KCCG razriješio je prošle sedmice načelnika odjeljenja za terminsku novorođenčad Azru Begović i glavnu sestru Anđelku Dujović, dok je protiv medicinske sestre Ž.R. podnesena krivična prijava zbog sumnje da se u slučaju zamjene beba “radi o sabotaži, a ne o slučajnom propustu”.

U porodilištu KCCG u srijedu 16. maja dogodio se nezabilježen skandal kada je porodilji data tuđa beba, što su roditelji otkrili tek kada su došli kod kuće.

Povodom nedavnog slučaja zamjene beba, direktorica KCCG Zorica Kovačević za TV Pink M kazala je da ostaje pri stavu da je riječ vjerovatno o namjernom propustu. Ona navodi da je na nadležnima da utvrde šta se tačno dogodilo.

Iz podgoričiog Osnovnog državnog tužilaštva prošle sedmice je saopšteno da su pokrenuli izviđaj zbog zamjene bebe u porodilištu KCCG i sumnji da je počinjeno krivično djelo promjena porodičnog stanja.

Povodom navedene nrivične prijave u ovom tužilaštvu formiran je predmet zbog krivičnog djela promjena porodičnog stanja, protiv Ž.R.I. Pokrenut je izviđaj saopštila je portparol i tužilac Danka Ivanović Đerić.

Dan/CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.