Obuhvat djece predškolskim obrazovanjem na Sjeveru zemlje uvećan za 20%
Kan i Šehović

Sastanak Šehović -Kan

Obuhvat djece predškolskim obrazovanjem na Sjeveru zemlje uvećan za 20%

Povećanje obuhvata djece predškolskim obrazovanjem jedan je od prioriteta i polje zajedničkog djelovanja Ministarstva prosvjete i UNICEF-a, saopšteno je na današnjem sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića i direktorice UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju Afšan Kan.

Ministar Šehović je zahvalio Kan na podršci koju UNICEF pruža obrazovnom sistemu ističući oblasti predškolskog obrazovanja, digitalizacije i vještina za 21. vijek. 

On je saopštio da je nakon zajedničke kampanje “Svi u vrtić”, koju je uz podršku Ministarstva sprovodila Kancelarija UNICEF-a, obuhvat djece predškolskim obrazovanjem na Sjeveru zemlje uvećan za 20%. Takođe, on je upoznao Kan sa aktuelnom kampanjom “Zablistaću u vrtiću”, koju s istim ciljem sprovodi Ministarstvo u četiri sjeverne opštine. 

Šehović je ocijenio da naročiti značaj ima uvođenje interaktivnih službi u 15 crnogorskih opština, koje sistematski i organizovano rade sa djecom u udaljenim područjima, kako bi predškolsko obrazovanje bilo jednako dostupno svoj djeci. 

Šehović i Kan osvrnuli su se na aktuelne zajedničke projekte koje Ministarstvo i UNICEF sprovode, s akcentom na jačanje inkluzivnog obrazovanja i unapređenje rezultata PISA testiranja. 

Kan je izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima u okviru zajedničkih projekata i iskazala spremnost UNICEF-a da, nastavkom odlične saradnje sa Ministarstvom prosvjete, pomogne u dodatnom unapređenju obrazovnog sistema, kroz kontinuirano jačanje kvaliteta obrazovanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.