Berjašević: Ostros je bio i biće bastion izvorne socijaldemokratije
Bećir Berjašević

Berjašević: Ostros je bio i biće bastion izvorne socijaldemokratije

Tokom trajanja naše izborne kampanje, nebrojano puta smo isticali da je ključni programski prioritet Socijaldemokrata Bar ubrzani ekonomski razvoj naše opštine. To, za nas Socijaldemokrate, prvenstveno podrazumijeva ravnomjerni razvoj naše opštine, istakao je Bećir Berjašević, kandidat na listi “Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”.

Prema njegovim riječima neophodno je da se stvore isti uslove za život i rad i u Ostrosu i na Topolici, Mrkojevićima i Crmnici, Sutomoru i Šestanima, Starom Baru i Bjelišima, Polju, Šušanju i Čanju, u skladu sa njihovim specifičnostima, resursima i potencijalima.

"S obzirom da čitav svoj život živim i radim u Ostrosu, pozvan sam da mještanima Krajine saopštim nekoliko ključnih projekata koje Socijaldemokrate imaju u planu za Ostros, koji je uvijek bio i ubuduće će biti bastion izvorne socijaldemokratije u Baru.

Prvenstveno, područje Krajine moramo unaprijediti u infrastrukturnom smislu. Možemo se pohvaliti da smo inicijatori veoma značajnog infrastrukturnog projekta za našu opštinu kakav je rekonstrukcija puta Vladimirske krute - Bar - Sutorman - Virpazar, čiji se početak očekuje ubrzo, a koji je od vitalnog značaja za sve mještane Krajine. Takođe, ubrzo će se započeti i sa rekonstrukcijom puta Virpazar - Ostros - Vladimir, za koji je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije. Kada je u pitanju komunalna infrastruktura, prioritet Socijaldemokrata je rješavanje problema vodosnadbijevanja u ruralnom dijelu naše opštine, uključujući i područje Krajine", kazao je Berjašević.

Poseban akcenat Socijaldemokrate kako dodaje, stavljaju na razvoj turizma na ruralnom području opštine Bar, uključujući i Krajinu, a izradom prostorno planske dokumentacije za područje Krajine, stvorićemo uslove za održiv razvoj našeg kraja.

Berjašević ističe da su ljepote Skadarskog jezera i njegove obale, uz unaprjeđenje turističke infrastrukture na tom području, atraktivna ponuda koja ide u prilog ideji o Ostrosu kao potencijalu za razvoj eko turizma na područje naše opštine.

"Posredstvom Agencije za ekonomski razvoj opštine Bar, koju ćemo formirati u narednom periodu, nastavićemo sa značajnim ulaganjima u poljoprivrednu proizvodnju i nastojaćemo da povežemo proizvođače sa turističkom privredom. Insistiraćemo na definisanju podsticajnih mjera za proizvodnju tradicionalnih domaćih proizvoda u Ostrosu, poput duvana, kestena i ljekovitog bilja, kao i na boljoj promociji proizvođača i njihovom uvezivanju sa ugostiteljskim sektorom i podsticanju razvoja seoskog turizma.

Takođe, u saradnji sa nadležnim institucijama, čvrsto ćemo se zalagati za otvaranje graničnog prelaza Ckla, koji je veoma značajan za ovaj dio opštine, ali i za unaprjeđenje zdravstvene zaštite, posebno ljeti, kada je Ostros prepun turista i naših iseljenika.

Neophodno je i bolje uvezivanje Ostrosa sa Barom i Ulcinjem, kada je u pitanju javni prevoz, uključujući i besplatan prevoz učenika i penzionera.

Mještani Krajine uvijek su znali da prepoznaju stabilne i dosljedne ljudi, dokazane u svojim profesijama i poslu, koji imaju jasnu viziju razvoja našeg kraja. Zato sam siguran da će Krajina 27. maja dominantno zaokružiti broj 8 i dati podršku listi “Socijaldemokrate - Mićo Orlandić - Dosljedno za nova radna mjesta i razvoj Bara”", zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.