Nije stao na znak STOP, policija ga stigla i pronašla u vozilu 21 kilogram skanka
Foto: Uprava policije

Dvije osobe uhapšene

Nije stao na znak STOP, policija ga stigla i pronašla u vozilu 21 kilogram skanka

Cetinjska policija postupajući na osnovu operativnih saznanja, pronašla je i oduzela oko 21 kilogram skanka i tom prilikom lišila slobode dva lica osumnjičena da su počinila krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Naime, službenici OB Cetinje su, 21.maja oko 13 časova, na magistralnom putu Cetinje – Budva u mjestu Zabrđe, pokušali da zaustave putničko motorno vozilo marke „Mercedes”, kojom prilikom vozač nije stao na znak stop policijskog službenika, već se dao u bjekstvo u pravcu Budve.

"Službenici OB Cetinje su zatim nastavili sa službenim vozilom da prate predmetno vozilo i uspjeli su da ga u mjestu Vrela zaustave. U vozilu su se nalazili L.P. (21) i G.P. (26). Prilikom pregleda vozila, službenici OB Cetinje su pronašli putničku torbu u kojoj je bilo 20 većih pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank, težine 20,96 kilograma", saopšteno je iz Uprave policije.

cetinje21kgskank

Zaplijenjeni skank, foto: Uprava policije

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgoroci, koji je naložio da se L.P. i G.P. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"Državni tužilac je nakon saslušanja ovih lica donio rješenje o njihovom zadržavanju u policijskim prostorijama do privoda nadležnom sudiji za istragu", kazali su iz policije.

Oduzeti skank će biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.