Crnogorci u Latinskoj Americi: 200 godina od dolaska prve porodice, čestitka i poziv Đukanoviću
Milo Đukanović

Crnogorci u Latinskoj Americi: 200 godina od dolaska prve porodice, čestitka i poziv Đukanoviću

Crnogorske zajednice u u Argentini, Boliviji, Čileu, Meksiku, Paragvaju, Peruu i Urugvaju uputile su predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću zajedničku čestitku povodom stupanja na tu dužnost, i poziv za posjetu krajem 2018. godine, kada obilježavaju 200 godina od dolaska prve crnogorske porodice na taj kontinent.

„Za sinove i kćeri Crne Gore u Latinskoj Americi, početak Vašeg mandata je povod velikoj sreći jer nam osnažuje uvjerenje da će pitanje našeg očuvanja i odnosa sa starom domovinom biti još prisutnije u državnoj politici Crne Gore, jer su Vaša dosadašnja zalaganja i podrška bila i nastavljaju biti od suštinske važnosti u hiljadugodišnjoj slobodarskoj borbi za očuvanje crnogorskog identiteta.Želimo da znate da ste za sve nas apsolutni garant da će Crna Gora i njene institucije biti i ostati naši saveznici u teškoj, ali časnoj borbi za očuvanje našeg identiteta i širenje crnogorske kulture kako u vremenu u kojem živimo, tako i za buduće generacije. Upravo iz tog razloga sigurni smo će se nastaviti sa jačanjem zajedničkih projekata započetih u vrijeme kada ste bili Predsjednik Vlade", navodi se u čestitki.

U ime svih crnogorskih zajednica u Argentini, Boliviji,  Čileu, Meksiku, Paragvaju, Peruu i Urugvaju uputiču su zvanični poziv da ih predsjednik Crne Gore posjeti početkom decembra mjeseca ove godine.

" Da zajedno proslavimo 200 godina od dolaska prve crnogorske porodice na ovaj kontinent, te tu priliku iskoristili za novo kontinentalno okupljanje naših organizacija, inauguraciju Crnogorske kuće, i da Vam iskažemo svu zahvalnost koju osjećaju Crnogorci koji žive u Latinskoj Americi“, naveli su u pozivu upućenom Đukanoviću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.