Unaj Emeri novi trener Arsenala
Unaj Emeri

Unaj Emeri novi trener Arsenala

Fudbalski klub Arsenal potvrdio je danas da je španski trener Unaj Emeri nasljednik Arsena Vengera na klupi tog premijerligaša.

"Oduševljen sam što ću se pridružiti jednom od najvećih fudbalskih klubova na svijetu. Arsenal je poznat i voljen širom svijeta zbog svog stila igre, svoje posvećenosti mladim igračima, načinu na koji se klub vodi. Veoma sam uzbuđen što sam dobio odgovornost da pokrenem novo poglavlje u istoriji Arsenala", rekao je Emeri za klupski sajt. 

Izvršni direktor kluba Ivan Gazidis istakao je da Emeri insistira na stilu igre koji odgovara Arsenalu.

"Unaj je ostvario niz uspjeha u karijeri, razvio je neke od najboljih mladih igrača, a njegov uzbudljiv stil igre savršeno odgovara Arsenalu", kazao je Gazidis.

Emeri je u prethodne dvije sezone predvodio Pari Sen Žermen s kojim je osvojio jedan trofej u Ligi 1 i četiri kupa.

On je prije PSŽ vodio Sevilju do tri uzastopna trofeja u Ligi Evropa, od 2014. do 2016. godine, a u karijeri je još trenirao i Almeriju, Valensiju i Spartak iz Moskve.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.