Sudar autobusa i kamiona u Mađarskoj, stradalo 9 Rumuna
ilustracija

Sudar autobusa i kamiona u Mađarskoj, stradalo 9 Rumuna

Ministarstvo vanjskih poslova Rumunije saopštilo je da je devet rumunskih državljana poginulo u Mađarskoj kada se autobus kojim su se vozili sudario s kamionom.

Iz ministarstva su objavili da se nesreća dogodila u utorak 60 kilometara jugoistočno od glavnog mađarskog grada Budimpešte, kada je autobus prešao u suprotnu saobraćajnu traku i sudario se s kamionom. Svi koji su bili u autobusu su poginuli, sedam muških i dvije ženske osobe, prenosi Anadolija.

Ladislau Szekely, gradonačelnik rumunskog grada Mica, izjavio je da je najmanje četvoro stradalih iz okolnih sela, te da su se vraćali kući nakon što su obavljali sezonske poslove u Sloveniji.

Mnogi stanovnici područja oko Mice sezonski rade u inostranstvu.

Ministarstvo vanjskih poslova Rumunije je istaklo da će snositi troškove prevoza tijela.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.