Tramp: Kim je ozbiljan oko denuklearizacije
Kim Džong Un i Donald Tramp

Susret bi mogao biti odložen

Tramp: Kim je ozbiljan oko denuklearizacije

Predsjednik SAD Donald Tramp je juče u Vašingtonu ocijenio da je sjevernokorejski lider Kim Džong Un "ozbiljan" u želji da denuklearizuje svoju zemlju.

"Mislim da je ozbiljan. Mislim da je apsolutno veoma ozbiljan", rekao je Tramp na konferenciji s južnokorejskim predsjednikom Mun Džae-inom.

Američki predsjednik je, međutim, dodao da bi njegov susret s Kimom u Singapuru "mogao biti održan malo kasnije" od predviđenog 12. juna, prenosi Beta. 

Sjeverna Koreja je nešto ranije zaprijetila otkazivanjem samita ako bi SAD pokušale da je natjeraju da se unilateralno odrekne nuklearnog oružja.

Tramp je ocijenio da je vidljiva promjena tona Sjeverne Koreje poslije drugog susreta Kim Džong Una s kineskim predsjednikom Si Đinpingom, glavnim saveznikom Pjongjanga.

"Bilo je razlike kada je Kim Džong Un drugi put bio u Kini. Imao je drugačiji stav poslije tog sastanka i bio sam malo iznenađen. Stvari su se potom promijenile i mogu reći samo da me je to učinilo jako srećnim", rekao je Tramp, upitan o ulozi kineskog lidera.

Prema njegovim riječima, nije isključen ni novi sastanak lidera dvije Koreje, nakon prošlomjesečnog samita na granici, punog simbolike.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.