Kruščić radio za
Kruščić

Kamere zabilježile maskiranog ubicu, i djeca vidjela likvidaciju

Kruščić radio za "škaljarce", upucan s leđa, bio u društvu novinarke

Istražitelji pokušavaju da utvrde identitet ubice koji je u ponedjeljak oko 18.45h prišao Podgoričaninu Miodragu Migiju Kruščiću (49), koji je sjedio sa novinarkom Vijesti Jelenom Jovanović u lokalu „Palata“ na Starom aerodromu, i usmrtio ga sa devet hitaca iz pištolja, piše Pobjeda.

Policija traga za visokim, krupnim muškarcem, koji je direktni počinilac zločina, ali i za pomagačem koji ga je dovezao do lokala u kojem su sjedjeli Kruščić i Jovanović.

Prema iskazima svjedoka, egzekutor je imao silikonsku masku. Inspektori su sigurni da je ubica pratio Kruščića i čekao pogodan momenat da ga likvidira.

Kruščić je sa teškim povredama dovezen u Urgentni centar, gdje su ljekari pokušali da ga reanimiraju. Njegova poznanica nije povrijeđena, ali je pretrpjela šok. Zbog činjenice da je posljednja razgovarala sa žrtvom, te da je bila na samo nekoliko metara od ubice, saslušana je u svojstvu svjedoka, ali njen iskaz nije doprinio rasvjetljavanju surove likvidacije. Istražitelji su je ispitali koji je bio povod sastanka sa Kruščićem, ko je sve znao za njihov dogovor, da li je primijetila nešto neobično, o čemu su razgovarali.

Kako saznaje Pobjeda, Jovanović je pojasnila da se sa Kruščićem sastala kako bi razgovarali o plaži Trsteno. Čitav događaj zabilježile su nadzorne kamere kafea „Palata“, pa i maskiranog ubicu, koji nije ostavio ni minimum šanse žrtvi da preživi.

Na snimku se vidi kako egzekutor prilazi stolu za kojim sjede Kruščić i Jovanović i iz pištolja mu ispaljuje više projektila u leđa. Detaljnom analizom utvrđeno je da je Kruščić ranjen pokušao da pobjegne, ali mu je ubica prišao i ispalio još jedan metak u glavu. Jovanović je za to vrijeme bila sklupčana ispod stola.

U neposrednoj blizini, u dvorištu zgrade igrala su se djeca koja su čak i vidjela likvidaciju Kruščića. Policija je ubrzo na Ćemovskom polju pronašla zapaljen automobil „golf“, koji su, kako se sumnja, koristile ubice.

U automobilu je pronađen i dio pištolja, ali će se nakon vještačenja znati o kojoj vrsti je riječ.

Saslušano je više desetina svjedoka, među kojima i bezbjednosno interesantne osobe iz kavačkog i škaljarskog klana, ali za sada nema osumnjičenog za ovaj zločin.

Nastavak obračuna

Kruščić je bio vlasnik diskoteke „Bigl“, ispred koje je u martu aktivirana eksplozivna naprava. Prema evidencijama bezbjednosnih službi, diskoteka je bila stjecište članova škaljarskog klana, a Kruščić samo formalni vlasnik. Kako je nezvanično saopšteno, policija je radila procjenu bezbjednosti Kruščiću i ustanovila da mu je život ugrožen upravo zbog bliskih relacija sa članovima ove grupacije.

To mu je i saopšteno i upozoren je da prekine poslovnu i bilo kakvu drugu saradnju sa osobama iz kriminalnog miljea.

Inspektori vjeruju da je ubijen u nastavku obračuna između dva kotorska zaraćena klana.

Istraga ukazuje da je Kruščić platio glavom druženje i poslovanje sa ,,škaljarcima“. Izvori bliski istrazi tvrde da je to jedini pravac istrage, što svjedoči i uključivanje Specijalnog tužilaštva u slučaj.

Dobro obaviješteni izvori iz istrage navode da je Kruščić radio za „škaljarce“ i da im je bio pokriće za poslove, vodio knjige, potpisivao dokumenta… Kruščić je bio vlasnik podgoričkih klubova ,,Puba 111“, ,,City Halla“, ,,City Becksa“, ,,Marketa“ i ,,Dr Brajera“, navodi Pobjeda.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.