Šćekić jedini opozicionar na inauguraciji Đukanovića
Šćekić

Gradonačelnik Berana

Šćekić jedini opozicionar na inauguraciji Đukanovića

Predsjednik opštine Berane i potpredsjednik Socijalističke narodne partije Dragoslav Ščekić jedini je od predstavnika opozicije prisustvovao inauguraciji predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića na Cetinju 20. maja.

Šćekić je Pobjedi samo potvrdio informaciju, ali nije želio da daje izjave tim povodom. Izvor Pobjede blizak potpredsjedniku SNP-a je kazao da je Šćekićevo prisustvo inauguraciji njegov odnos prema državi Crnoj Gori i instituciji predsjednika države.

– On je smatrao da mu je kao predsjedniku opštine mjesto na inauguraciji predsjednika države – rekao je izvor Pobjede.

Ščekićevo prisustvo na inauguraciji, ali i odličan rezultat SNPa na lokalnim izborima u Plužinama izazvalo je pravi mali medijski rat Demokrata i SNP-a.

Prvo su Demokrate, ne pominjući Šćekićevo ime, javno upitale Vladimira Jokovića otkud potpredsjednik SNP-a na inauguraciji, kako su kazali, ,,posljednjeg evropskog diktatora i grobara crnogorske mladosti“.

– Demokrate su kao nekakve pubertetlije izgubile kompas i vrijeme je da ih dobrim savjetom vratimo na pravi put – odgovorili su iz SNP-a, ističući da nijesu htjeli da troše više ni jednu riječ na ,,političku djecu iz Demokratske Crne Gore”, ali, kad su ih takli u poštenje, moraju ih podsjetiti da su upravo u SNP-u učili šta znače čast i poštenje.

Šćekić je u Beranama na čelu koalicione vlasti, koju čine osim SNP-a i Demokratski front, ali i Demokrate Alekse Bečića.

On je, jedini od opozicionih lidera, prisustvovao i prijemima u Vili ,,Gorica“ kada je obilježavan 13. jul - Dan državnosti.

Predsjednik opštine Berane je, takođe, prije dvije godine organizovao prijem povodom 10 godina nezavisnosti Crne Gore u spomen kući vojvode Gavra Vukovića, što se nije dopalo njegovim koalicionim partnerima. Nova je tada odlučila da ne prisustvuje prijemu koji je organizovao Šćekić. Tadašnja odluka o prijemu povodom 10 godina obnove državnosti umalo je srušila vladajuću koaliciju u Beranama, podsjeća list.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.